X

Germania: Politicienii au intervenit în declarațiile medicilor din plandemie pentru a le face mai alarmante

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Noile e-mailuri apărute din perioada pandemiei arată ca declarațiile Consiliului de experți Corona au fost revizuite la Cancelarie până s-au potrivit cu agenda politică, scrie Die Welt.

Încă o dată, teama de justitie a oferit o privire în centrul puterii politice. La îndemnul WELT AM SONNTAG și la referirea la Legea privind libertatea informației (IFG), Cancelaria a fost nevoită să elibereze documente care dezvăluie modul în care politica pandemică a fost decisă în culise în cele mai înalte cercuri, ce s-a discutat acolo sau ce a fost ținut secret.

După ce echipa editorială die Welt a fost nevoită să amenințe de mai multe ori că va da în judecată pentru inacțiune, au fost eliberate aproximativ 500 de pagini de e-mailuri și corespondență între Cancelarie și Consiliul de experți Coronavirus – organismul pe care cancelarul Olaf Scholz (SPD) l-a numit la guvernul federal în decembrie 2021. Oamenii de știință au pus anterior presiune asupra acestei chestiuni într-o scrisoare deschisă. Lupta împotriva pandemiei, se spunea la acea vreme, ar trebui să primească „o bază faptică mai puternică”.

Procesele verbale ale ședințelor consiliului de experți și ale echipei de criză a Institutului Robert Koch (RKI), pentru care au fost trimise în judecată, dezvăluise deja că politicienii erau puternic implicați în comitetele lor consultative. Noile documente sunt, de asemenea, sensibile. Ele arată că mai mulți miniștri le-au recomandat experților lor ce subiecte ar trebui să discute și s-au așezat și la masă la ședințele consiliului. De asemenea, exploziv: declarațiile experților au fost revizuite din nou înainte de publicarea în Cancelarie – evident în ceea ce privește agenda politică dorită.

Nu este suficient de alarmant?

Consiliul format din 19 membri, care a inclus și duoul de virologi Christian Drosten și Hendrik Streeck, a publicat o declarație despre Covidul lung pe 15 mai 2022. În versiunea originală era formulat astfel: „Datele disponibile până în prezent sugerează că prevalența ME/SFC (encefalomielita mialgică, o boală neuroimunologică), care pre-pandemie este de 0,1 până la 0,8% a crescut semnificativ ca urmare a pandemiei.” Această propoziție a unui profesionist a fost aparent inacceptabilă de către Cancelarie, deoarece nu era suficient de alarmantă. Cancelaria a semnalat nevoia de corectare într-o formă ciudata din punct de vedere ortografic și gramatical, dar inconfundabila în fond: „Pentru profani un procent de 0,1 până la 0,8% este foarte scăzut.” In urma solicitarii guvernului consiliul de experți a șters procentele. Versiunea finală a împins apoi cifrele absolute, care sunau mult mai impresionant: „Înainte de pandemie, în Germania erau așteptați aproximativ 250.000 de bolnavi de ME/SFC, inclusiv aproximativ 40.000 de copii și tineri. Numărul celor afectați va crește semnificativ ca urmare a pandemiei SARS-CoV2”, se spune în versiunea publicată.

Manipulare? „Aș fi foarte surprins dacă ar fi așa”, spune Lothar Wieler

Profesorul Christoph Kleinschnitz, șeful departamentului de neurologie la Spitalul Universitar Essen, este surprins: „Cifrele nu sunt dovedite științific. Amestecarea Long Covid și ME/CFS este, de asemenea, problematică aici. ME/SFC nu pot fi cauzate numai de infecții. În cele din urmă, cauza este neclară”. politica guvernului federal este, de asemenea, o „tactică clară a fricii”.

A devenit clar câteva săptămâni mai târziu că teama de Covidul lung era dezirabilă din punct de vedere politic. La 29 august 2022, ministrul Sănătății Karl Lauterbach (SPD) a explicat Consiliului planul său privind modul de a convinge adolescenții și adulții tineri să primească vaccinări suplimentare. Acum este important să-i sperii cu un „apel de frică” care „sensibilizează tinerii la consecințele unei infecții lungi cu Covid”. Dar asta nu s-a putut face cu consiliul de experți – comitetul s-a exprimat în unanimitate împotriva lui. Întrebată, Cancelaria a afirmat că Consiliul este independent în activitatea sa științifică. Ei pur și simplu „verificau afirmațiile, dacă li s-au cerut, editorial (pentru greșeli de scriere, redundanțe, expresii și comprehensibilitate)”.

E-mailurile de la Cancelarie arată, de asemenea, că au știut din timp ce avea să vină pentru copii. Pe 18 mai 2022, avocatul Cancelariei Susanne Jaritz a informat Consiliul într-un e-mail despre digitalizarea în școli că Ministerul Cercetării i-a transmis statutul „nu tocmai optimist”. E-mailul arată ca o anticipare a concluziilor devastatoare pe care experții le trag în prezent despre efectele pandemiei asupra educației copiilor: dezvoltarea abilităților digitale „va dura ani”, spun ei. Există riscul unei „regresiuni semnificative în calitatea predării digitale”.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button