X

Statul român învins din nou: Noua bancă ungurească a familiei Orban mușcă din banii românești

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Granit bank reprezintă cea mai noua bancă care a intrat pe piața din România, aceasta venind din Ungaria și fiind controlată de către Istvan Tiborcz, ginerele lui Viktor Orban. În ciuda aceste conexiuni, Granit bank are doar 200.00 de clienți în Ungaria, iar conform site-ului lor, nu au încă 1.000 în România.

Totuși, această intrare va avea un impact considerabil în România, multe companii cu capital maghiar urmând să își mute conturile aici. Cea mai afectată ar fi Banca Transilvania, care în vara aceasta a finalizat cumpărarea OTP Bank, cu scopul de a acapara clientela maghiară.

Una dintre cele mai importante companii care ar urma să se mută la Granit Bank este Mol, cunoscutul lanț de benzinării, a afirmat aceeași sursă.

Lansarea serviciilor marchează începutul expansiunii Granit Bank în străinătate. Granit Bank are un total de 200.000 de utilizatori în Ungaria. CEO-ul Granit Bank, Eva Hegedus, a declarat că creșterea dinamică din ultimii ani a oferit o bază stabilă pentru extinderea internațională cu servicii inovatoare și flexibile. Granit Bank este a opta cea mai mare bancă universală din Ungaria, cu active totale de 3,56 miliarde euro, marcând o creștere de două ori în doi ani.

Banca digitală, supranumită Revolut-ul maghiar, a fost înființată în 2010 de magnatul Sandor Demjan din industria construcțiilor pentru a ajuta IMM-urile locale să se redreseze în urma crizei financiare și economice mondiale. A fost prima instituție bancară din Ungaria care a adoptat servicii digitale.

În 2021, holdingul imobiliar ungar BDPST, deținut de ginerele premierului Viktor Orban, a cumpărat o participație de 57% în Granit Bank, potrivit Reuters. BDPST a cumpărat participația de la o firmă de consultanță maghiară, care este controlată de președintele și directorul general al Granit Bank, Eva Hegedus, potrivit raportului privind rezultatele din 2020 ale băncii, publicat pe site-ul băncii.

BDPST a fost fondată de ginerele lui Orban, Istvan Tiborcz, în 2015, iar în ultimii ani a construit un portofoliu de proprietăți imobiliare de top în Budapesta și în întreaga țară, inclusiv hoteluri și vile, precum și hoteluri de schi în Austria. Tiborcz a fost listat ca a 37-a cea mai bogată persoană din Ungaria într-o listă a celor mai bogate 100 de persoane din țară începând cu 2021. Tiborcz s-a căsătorit cu fiica lui Orban, Rahel Orban, în 2013.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

2 comentarii

  1. Jidanul Isărescu a făcut leul românesc praf și pulbere de când a intrat în banca națională și continuă să roadă leul până îl va distruge complet. Acest agent al familiei Rotchild a devalorizat leul imediat după lovitura de stat, crescând în mod artificial prețurile la alimente și servicii, în vreme ce salariile au ramas pe loc, el practic a aliniat prețurile din România cu cele din occident, în timp ce salariile au rămas ca pe timpul regimului Ceaușescu. Acest individ ar trebui arestat și judecat de urgență, împreună cu lotul de criminali Iliescu, Roman Neulander, Voiculescu pentru acte de terorism, genocid prin înfometare și distrugere a economiei și industriei naționale.

  2. Mare ungur și Orbanul cel Rau-cum îl numea Orbanul din România în 2021…Îl cheamă Victor, iar pe fiica-sa Rahela.Clar jidani !Cum ar fi rezistat altfel pe poziție, jucând rolul de copil rebel al mUE ?!PeDragnea Tractoristu l-au mazilit pentru mult mai puțin….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button