X

Elon Musk îl apără pe CEO-ul Telegram, Pavel Durov, după arestarea în Franța: „Trăim vremuri periculoase”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Proprietarul X, Elon Musk, l-a apărat pe CEO-ul Telegram, Pavel Durov, după arestarea sa în Franța spunând ca  a fost o încălcare a libertății de exprimare. Arestarea lui Durov a rezultat dintr-o investigație a activităților ilegale de pe Telegram, au spus autoritățile, scrie Bloomberg.

După ce Elon Musk a achiziționat Twitter și l-a redenumit X, el a devenit o voce puternică pentru Primul Amendament și un „absolutist al libertății de exprimare”.

El a renunțat rapid la moderare pe populara platformă de socializare, permițând aparitia a tot felul de conținut, unele dintre ele de ură, altele controversate, unele dezinformare, dar toate în mare parte necenzurate.

„Moderarea este un cuvânt propagandistic pentru cenzură”, a spus odată Musk.

El le-a reamintit asta astăzi milioanelor de adepți, după ce poliția franceză l-a arestat pe Pavel Durov, fondatorul și CEO-ul Telegram, lângă Paris, sâmbătă.

Poliția a declarat presei locale că investighează infracțiuni – inclusiv fraudă, trafic de droguri și crimă organizată – pe Telegram. Unele națiuni europene au acuzat Telegramul că nu a moderat conținutul criminal.

Dacă există un coleg înrudit cu Musk în lume, acesta este Durov. Fondatorul Telegram a fugit din Rusia pentru a evita să renunțe la datele utilizatorilor pentru platforma rusă de socializare pe care a fondat-o în 2006, numită Vkontakte. Și a refuzat în mod repetat să limiteze conținutul de pe Telegram legat de conflictul din Ucraina și Gaza sau de comunicările dintre grupurile considerate teroriste de unele guverne occidentale.

„Nu putem face tehnologia de mesagerie să fie sigură pentru toată lumea, cu excepția teroriștilor”, a spus Durov într-un interviu pentru CNN în februarie 2016. „Este fie sigură, fie nu”.

Acest tip de mesaj rezonează cu Musk, care, într-o serie de postări de la arestarea lui Durov, a criticat această mișcare ca fiind o încălcare a libertății de exprimare.

„Liberté, Liberté! Liberté?” a scris Musk într-o singură postare. „Vremuri periculoase”, a scris el într-o altă postare.

Musk a adăugat un hashtag „FreePavel” atunci când a distribuit un videoclip cu Durov lăudându-l pe Musk și viziunea sa în favoarea libertății de exprimare în timpul unui interviu cu Tucker Carlson la începutul acestui an.

„Este vital pentru sprijinirea libertății de exprimare să transmiteți X postări către oamenii pe care îi cunoașteți, în special în țările cu cenzură grea”, a scris Musk pentru X duminică.

De asemenea, a postat un tweet de la Chris Pavlovski, CEO-ul Rumble, un rival de dreapta al YouTube. Pavlovsky a spus într-o postare duminică că Franța „a trecut de o linie roșie” odată cu arestarea lui Durov.

Publicitate

În timp ce Musk se autoproclamă absolutist al libertății de exprimare, el are o istorie de a-și reduce la tăcere criticii. El a concediat angajații care nu erau de acord cu el și a interzis relatările critice despre el.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

  1. Ceea ce au reușit deocamdată kriminalii globaliști este să facă ȘI MAI POPULARĂ aplicația Telegram, care în ultimele zile se apropie vertiginos de cifra de 1 milard de utilizatori. Este evident că populațiile planetei NU mai pun botul la vrăjeala oferită zilnic de elitele kriminale și că există o iritare DEOCAMDATĂ latentă la adresa javrelor globaliste. Iritare care, dacă va fi folosită cu cap de către un lider anti-globalist inteligent, se va transforma în viitorul apropiat într-o aprobare cvasi-unanimă a unor tribunale Nuremberg 2, de exemplu. Iar dacă nu se va găsi acest lider, probabil că situația va deveni contondentă dincolo de orice speranță a globalismului că va putea controla situația cu armatele regulare sau cu cele constituite din imigranți fără prejudecăți.
    Ceea ce uită acești kriminali este că poți lupta împotriva unui stat inamic, poți lupta împotriva unui agresor infiltrat, dar NU poți lupta împotriva propriului popor. Pentru că poporul ”te va face” la prima ocazie, chiar dacă este una regizată de terți actori. Aduceți-vă aminte de ce-a pățit Ceaușescu, alt caz de diktatură împotriva propriului popor. Diktatura lui a durat 8 ani, din 1981 până în 1989. Diktatura globalistă a început odată cu plandemia, în 2020, și suntem acum în 2024, deci în al 5-lea an. Tic tac… tic tac…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button