X

Zelensky a interzis Biserica Ortodoxă canonică din Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Este strigător la cer ce se întâmplă cu ortodocșii în Ukraina. Biserica veche de un mileniu, de la Kiev, care a născut chiar Biserica rusă de la Moscova, singura Biserică canonică din țară, este interzisă de regimul criminal.

Acesta a făcut din burtă o “Biserică” din caterisiți, dizidenți, greco-catolici, hirotoniți de ierarhi depuși din treaptă, oportuniști. O grupare politică. Această nebiserică intră în Biserici, lovește și arestează cu sprijinul statului păgân pe ortodocși.

Mai grav e că această sectă e recunoscută de Patriarhul ecumenic de Constantinopol, care intră samavolnic într-un teritoriu canonic care nu îi aparține de 500 de ani.

Cum ar fi dacă în România, președintele și-ar face Biserica lui politică din caterisiți, și ar începe să dărâme Bisericile ortodoxe pe motiv că sunt putiniste sau legionare.

Știm cu toții cum Patriarhia Rusiei ține captive multe Biserici ex-sovietice, cum face în Moldova. Dar soluția nu este să creezi o nebiserică non-validă, ci să oferi autocefalie Bisericii adevărate. Trist e că Biserica canonică e infuzată de agenți materni.

Singura soluție pentru protejarea a peste 20 milioane de ortodocși hăituiți, umiliți, dați afară din Biserici, este ca Mitropolitul canonic Onufrie al Ukrainei să își declare oficial autocefalia față de Moscova, pentru a evita acuzația că e agent al statului agresor.

Așa am făcut noi. Ne-am declarat autocefalia unilateral față de Constantinopol. Grecii obsedați de averile mănăstirilor pierdute au strâmbat din nas, au urlat, ne-au anatemizat. Am plâns mult (ha ha ha) dar nu am dat înapoi. După vreo 20 de ani Constantinopolul a acceptat faptul că am devenit majori, am devenit Biserica unui neam mare, și nu mai stăm sub papucul sultanului. Bineînțeles cu păstrarea unității totale dogmatice, liturgice și canonice.

Un copil care a devenit major nu mai poate fi ținut sub mantia mamei.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

5 comentarii

  1. Biserica Ortodoxa care tine de Moscova o sa triumfe in cele din urma conform profetiilor facute acum 70 de ani de Sf Lavrentie al Cernigovului.
    FOARTE GRAV ESTE FAPTUL CA ORTODOCSILOR ROMANI UCRAINIENI, NU LI SE PERMITE SA REVINA LA BOR !
    PS: Nici Patriarhia MOSCOVEI NU ESTE DE ACORD CA ORTODOCSII ROMANI DIN UCRAINA SA REVINNA LA BOR !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button