X

Rugăciuni sub cerul liber lângă Capela Mitropolitană din Cernăuți, sigilată de autorități. Poliția a intervenit la fața locului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La data de 25 august 2024, mai mulți credincioși români s-au adunat în fața Capelei Mitropolitane „Sfinții Trei Ierarhi” din Cernăuți pentru a participa la o slujbă religioasă oficiată în aer liber de preotul Cristofor, parohul capelei, după ce locașul de cult a fost sigilat de autorități, anunță Agenția BucPress.

La slujbă au participat și câțiva lideri ai comunității românești, care au venit să-și exprime solidaritatea cu membrii comunității religioase.

Preotul Cristofor a predicat timp de zece minute, atât în română, cât și în ucraineană, despre situația dramatică cu care se confruntă comunitatea, relatând cum aceasta a fost lipsită de acces în interiorul criptei. Discursul său a fost unul de încurajare și de apel la unitate, notează sursa citată.

În timpul slujbei, la fața locului a intervenit poliția, monitorizând desfășurarea evenimentului. Intervenția forțelor de ordine a creat o atmosferă tensionată, dar slujba a continuat fără incidente. Credincioșii au continuat să se roage sub cerul liber.

Istoricul cernăuțean Dragoș Olaru, prezent la slujbă, a comentat evenimentul pe rețelele de socializare, scriind: „Prima slujbă religioasă sub cerul liber de la Cripta Mitropolitană din orașul Cernăuți s-a încheiat cu vizita organelor de forță. 25.08.2024.”

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

2 comentarii

  1. Oare ce fac gunoaiele noastre de la guwernare? CÂT le mai suportăm TRĂDAREA DE ȚARĂ în timp ce pupă cururile jegoase ale naziștilor din Ucraina?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button