X

Elon Musk: „Cipurile vor permite unui om să devină cyborg”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Elon Musk a declarat că, în următorii 10 ani, milioane de oameni vor folosi implanturi cerebrale Neuralink. În următorii 10 ani – milioane de oameni vor avea implanturi Neuralink”, spune miliardarul.

Elon Musk a declarat că, în următorii 10 ani, milioane de oameni vor folosi implanturi cerebrale Neuralink. „Dacă totul merge bine, în câțiva ani, sute de oameni vor avea Neuralink, peste 5 ani – zeci de mii îl vor avea, iar în următorii 10 ani – milioane de oameni vor avea implanturi Neuralink”, a scris miliardarul pe X (fost Twitter).

Startup-ul Neuralink a fost creat de Musk în iulie 2016 și se ocupă cu dezvoltarea de cipuri care pot fi implantate în creierul uman. Miliardarul crede că astfel de dispozitive vor permite unei persoane să devină un cyborg, capabil să reziste inteligenței artificiale și, de asemenea, îi vor ajuta pe oameni să învețe să controleze un computer folosind puterea gândirii.

Pe 28 ianuarie, compania Neuralink a implantat pentru prima dată un implant în creierul uman. La începutul lunii august, Musk a anunțat că implantul a fost efectuat pe un al doilea pacient. Dispozitivul permite unei persoane paralizate să controleze un computer.

Neuralink a declarat că cel mai recent participant la primul său studiu pe oameni al tehnologiei a fost capabil să îndeplinească noi sarcini cu ajutorul gândurilor, cum ar fi proiectarea de obiecte 3D cu ajutorul software-ului de proiectare asistată de calculator (CAD).

Participantul a fost capabil să proiecteze și să imprime un suport personalizat pentru încărcătorul său Neuralink folosind interfața creier-computer, un proces care era imposibil cu tehnologiile de asistență pe care le folosise anterior.

El a putut, de asemenea, să joace un joc video care necesită de obicei două joystick-uri separate pentru a controla personajul.

Primele implanturi s-au axat pe persoanele cu tetraplegie, deși Musk susține că tehnologia va permite într-o zi oamenilor să fuzioneze cu inteligența artificială pentru a spori performanțele creierului și ale corpului.

Aplicațiile potențiale includ streamingul de muzică direct în creier și îmbunătățirea vederii pentru a vizualiza noi părți ale spectrului de lumină, potrivit lui Musk, însă unii neurocercetători susțin că astfel de capacități sunt la decenii distanță și prezintă riscuri de hacking și atacuri cibernetice.

Neuralink a declarat că intenționează acum să adauge o funcționalitate îmbunătățită implanturilor cerebrale utilizate în studiile pe oameni, dezvoltând noi algoritmi care pot recunoaște intenția scrisului de mână pentru a permite introducerea mai rapidă a textului.

„Aceste capacități ar ajuta nu numai la restabilirea autonomiei digitale pentru cei care nu își pot folosi membrele, ci și la restabilirea capacității de comunicare pentru cei care nu pot vorbi, cum ar fi persoanele cu afecțiuni neurologice precum scleroza laterală amiotrofică (ALS)”, se arată în ultima actualizare a progreselor Neuralink.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button