X

Doar cash! Românii, cei mai neîncrezători în bănci din Europa de est şi centrală

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Tot la saltea, nu la bancă. Românii, cei mai neîncrezători în bănci din Europa de est şi centrală. Românii preferă să își țină economiile cash, în euro. Compatrioții noștri au cea mai mică încredere în bănci, arată un sondaj realizat de Banca Națională a Austriei.

Tot la saltea, nu la bancă. Românii, cei mai neîncrezători în bănci din Europa de est şi centrală.

Românii preferă să își țină economiile cash, în euro. Compatrioții noștri au cea mai mică încredere în bănci, arată un sondaj realizat de Banca Națională a Austriei.

Tot la saltea, nu la bancă. Românii, cei mai neîncrezători în bănci din Europa de est şi centrală

Sondajul a analizat 9 țări din vecinătatea Austriei.

Întrebați cum și-ar plasa economiile, reprezentând echivalentul a două salarii nete, o treime dintre români preferă depozitele în euro, față de 17% dintre polonezi , 11% dintre cehi sau un sfert dintre maghiari.

Dacă ar face un credit mai consistent, românii ar folosi banii pentru a-și lua o casă sau o mașină, spune Hotnews.

Bulgarii l-ar folosi pentru renovarea casei sau pentru consum, cehii și-ar lua o casă sau ar renova-o pe cea pe care o au, la fel ca maghiarii și sârbii.

Doar 0,6% dintre românii chestionați s-ar împrumuta pentru a investi banii în educația lor.
Sondajul a fost publicat în iulie 2024 și acoperă următoarele țări: România, Ungaria, Cehia, Bulgaria, Cehia, Polonia, Ungaria, Macedonia de Nord și Bosnia și Herțegovina.

În privința încrederii în moneda națională, România și Ungaria prezintă cele mai mici scoruri la întrebarea: „Credeți că peste 5 ani moneda națională va fi foarte stabilă și de încredere?”.

Tinerii sub 34 de ani au cel mai ridicat grad de încredere în sistemul bancar (peste 30%) iar cei de peste 55 de ani sunt cei mai reticenți.

Doar 10% din cei cu educație primară tratează băncile cu încredere, față de aproximativ o treime din rândul celor cu studii superioare.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button