X

Seceta aduce un val de scumpiri peste România

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Seceta devastatoare a afectat grav agricultura din România, lăsând milioane de hectare pârjolite și provocând scumpiri ale legumelor. Fermierii se confruntă cu pagube uriașe, iar prețurile din piețe continuă să crească.

Agricultorii sunt profund îngrijorați. „Pentru culturile semănate în toamna anului 2023 am obținut producții foarte, foarte bune. Însă culturile semănate în primăvară – porumb, floarea soarelui – este un dezastru, pentru că nu a mai plouat de foarte mult timp și, acolo unde nu există sistem de irigații, producțiile au fost aproape de zero. Cred că balanța… S-ar putea să ieșim la sfârșitul anului cu ea pe minus”, a declarat Costel Iancu, președinte al Asociației Producătorilor Agricoli din județul Dolj, potrivit ObservatorNews.

Romulus Sorin Agapie, directorul DAJ Dolj, afirmă că seceta a afectat grav culturile din această perioadă din cauza temperaturilor și umidității extreme.

Adrian Negrescu, analist economic, avertizează că seceta va reduce oferta de produse agricole de toamnă, inclusiv cartofi, roșii și alte legume românești, ceea ce va duce la creșterea prețurilor. De asemenea, pâinea ar putea deveni mai scumpă din cauza scăderii producției. „Seceta va afecta, în primul rând, oferta de produse din toamnă. De la cartofi, la roșii și alte legume românești. Vor fi mai puține și mai scumpe, decât anul trecut. E posibil ca și pâinea să coste mai mult, în condițiile în care producția va fi mai mică”, a explicat Adrian Negrescu, analist economic, potrivit sursei citate.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

  1. Marș de aici cu seceta, asta e o altă țeapă a globalistilor, pentru a ne baga pe gât un alt val de scumpiri ilegale ale asa zișilor comercianți mafioți. Ce tot ii dați cu seceta, după așa zisul război cu Putin, când ați aruncat prețurile în aer la curent, la gaze, la benzina și la alimente, după ce mărise Dragnea salariile, ați ajuns la seceta acuma ! Bă, ordinarilor, voi care ați condus țara 34 de ani și nu ați construit un sistem de irigații la nivel național,, după ce l-au furat țiganii pe cel construit de Ceaușescu, voi sunteți de vină, pentru aceasta secetă și dacă îndrăzniti să ne mai ridicați prețurile iar vă rupem capul ! Ați înțeles, bestiilor ?!! Nu v-am pus noi, nenorociților, să distrugeți sistemul de irigații construit de Ceaușescu și să sugeti ca niște plosnite miliarde de euro de la FMI și Banca Mondială, fără să investiți un leu în aceasta țară ! Unde sunt banii, nenorociților, pe care i-ați luat împrumut de la FMI ?? Ce ați făcut cu ei ?? Așteptăm un raport detaliat cu toate sumele împrumutate de la FMI și cu toate investițiile pe care le-ati făcut cu acești bani ! Iar pentru seceta pe care vreți să ne-o băgați nouă pe gât, ca să ne mai jupuiti încă o dată de bani, vă spun doar atât! Să nu îndrăzniti ! Să nu mai îndrăzniti să mai ridicati iar prețurile ca de data asta iese urat de tot !! Și pentru modul dezastruos în care ați condus această țară, dați-vă demisia, borfașilor! Vă așteptăm demisiile în bloc, ale tuturor parlamentarilor și guvernanților, în frunte cu ordinarul slugoi Iohannis !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button