X

După CNP-ul fiscal, ministrul Boloș anunță Declarația Unică Digitală, un document precompletat cu informații de la ANAF

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

După proiectul pivind număr de identificare digitală, ministrul Marcel Boloș anunță că Declarația Unică urmează să fie înlocuită cu o Declarație Unică Digitală sau Inteligentă.

Anunțul a fost făcut, în exclusivitate, pentru Profit.ro.

Potrivit ministrului Boloș, noua declarație va fi una precompletată și cu calcule deja făcute, în baza informațiilor pe care documentul le va extrage, în cazul fiecărui contribuabil, din toate modulele și bazele de date ale ANAF, cum ar fi e-Factură, e-TVA, e-Transport.

„Am avut o întâlnire cu mediul de afaceri referitor la Declarația Unică Inteligentă. Nu am avut o definitivare a terminologiei, dar așa intenționăm să îi dăm denumirea, Digitală sau Inteligentă. Aduce o serie de noutăți. Înlocuiește Declarația Unică actuală și, înainte de toate, se elimină estimatul, adică nu mai depui o declarație cu estimatul pentru următoarea perioadă.

Apoi, în conținutul Declarației sunt proceduri care vor fi automatizate, precompletări, calcule în interiorul Declarației. Declarația Unică Inteligentă va avea asigurată interoperabilitatea cu bazele noastre de date, cu modulul e-Factura, cu e-TVA, cu modulul e-Transport. Asta ar însemna că pe partea de cheltuieli, modulul e-Factura având toate datele pentru cheltuielile înregistrate, practic ar trebui să existe o corelare între datele din Declarația Unică Inteligentă și valoarea facturilor înregistrate în e-Factură.

Dacă o persoană fizică a făcut o achiziție și are o cheltuială înscrisă în Declarația Unică, atunci, dacă acea cheltuială a făcut-o pe persoană fizică, se vede în e-Factură. Venitul net asupra căruia se plătește impozitul nu mai este stabilit prin declararea acestui venit de către persoana fizică, ci pur și simplu extragem datele. Va fi precompletat și vei putea modifica dupa aceea, cu justificările de rigoare”, a declarat ministrul Finanțelor pentru Profit.ro.

Potrivit acestuia, noua declarație va intra în vigoare din 2026.

„Declarația Unică Unică Digitală posibil de aplicat cu veniturile aferente anului 2025, deci undeva în mai 2026 le vedem operaționale aceste declarații. În 2025 vrem să avem tranzitoriu Declarația Unică Digitală cu eliminarea estimatului. Ar fi în favoarea PFA. Apoi, în următorul an să fie operațional tot”, a spus ministrul.

Totodată, Declarația Unică Digitală va fi utilizată și pentru românii care vor folosi sistemul de credit fiscal, dar numai secțiunea de cheltuieli.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

  1. Jegoșii ăștia de la psd pnl implementează agenda globalistilor pas cu pas, fără rușine, fără frică de Dumnezeu, fără nici un fel de scrupule. După ce au implementat planul ocultei de a produce holocaustul prin vaccin și în România, acum implementează identitatea digitală pentru sistemul de control global al sceleratilor de la Davos, Bilderberg, Wall Street și toată piramida lor de căcat. Bă , jigodiilor, vom veni peste voi și vă vom da foc cât de curând, și vă vom decapita și vă vom face și poze cu capetele voastre sataniste în mâini așa cum au batjocorit-o satanistii pe Maria Antoaneta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button