X

Vicepreședintele Kamalei: Pro Black Lives Matter și transgenderi

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Kamala Harris, actualul vicepreședinte al SUA și candidatul Partidului Democrat la prezidențiale, l-a ales pe guvernatorul Minnesota Tim Walz drept numărul doi in postura de vicepreședinte.

Timothy (Tim) James Walz s-a născut pe 6 aprilie 1964 în West Point, Nebraska, într-o familie luterană cu rădăcini germane. După ce a absolvit liceul la vârsta de 17 ani, s-a înscris în Garda Națională, combinând-o cu munca agricolă și de producție, apoi a primit o diplomă de profesor la Colegiul Chadron. După facultate, a petrecut un an în China sub programul ONG-ului american WorldTeach, apoi a început să lucreze ca profesor și antrenor în orășelul Alliance din statul său natal, continuând să combine predarea cu serviciul în Garda Națională. La aceeași școală, și-a cunoscut viitoarea soție, Gwen Whipple, iar în 1996 s-au mutat împreună în Minnesota. Cuplul are doi copii.

În 2003, la doi ani după atacurile teroriste din 11 septembrie, Garda Națională l-a trimis pe Walz în Italia, unde batalionul său a fost desfășurat în sprijinul Operațiunii Enduring Freedom a Statelor Unite în Afganistan. În 2005, s-a retras din serviciul militar.

În aceeași perioadă, Walz s-a implicat în politică – în 2004, a lucrat ca voluntar pentru campania prezidențială a lui John Kerry în circumscripția sa. Și deja în 2006 și-a prezentat propria candidatura pentru Congres și la primele alegeri și-a învins oponentul din Partidul Republican, Gil Gutknecht, care fusese deja ales de șase ori în Camera Reprezentanților din Minnesota. După cum notează Associated Press(AP), Walz a fost ajutat de nemulțumirea alegătorilor față de președintele de atunci George W. Bush și de războiul din Irak.

În 2018, Walz a candidat pentru guvernator al Minnesota și a câștigat alegerile. 2020 a fost un an dificil pentru Walz, care a trebuit mai întâi să semneze ordine de închidere a școlilor și a afacerilor din cauza pandemiei de COVID-19, iar apoi statul său a fost măturat de protestele antirasiste Black Lives Matter (BLM) care au început după moartea unui afro-american George Floyd din Minneapolis (în timpul arestării sale, un ofițer de poliție l-a sufocat, iar Floyd a murit în scurt timp în spital). Walz a promis că va realiza justiția și a inițiat reforma poliției, care a fost aprobată de legislatorii locali la sfârșitul lunii iulie 2020.

Walz s-a confruntat cu critici repetate din partea republicanilor pentru gestionarea pandemiei și a tulburărilor BLM.

În 2022, Walz a fost reales cu succes pentru un al doilea mandat, iar democrații au câștigat controlul asupra Senatului statului. Acest lucru le-a permis să abroge aproape toate restricțiile republicane privind avortul, să legalizeze consumul de marijuana în scopuri recreative și să mențină programe de sprijinire a adolescenților transgender. Walz
a acordat o mare atenție și unei alte probleme importante pentru democrați – lupta împotriva schimbărilor climatice.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button