X

Replică pentru șovinul Tanczos Barna: România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sunt șocat de declarațiile făcute, la Băile Tuşnad, de Tanczos Barna, care a reluat subiectul promisiunilor legate de autonomie.

Spune, acesta, că este o decizie istorică să avem alegeri parlamentare pe 1 decembrie deoarece pentru maghiarii din România este o zi specială pentru că este ziua în care, cu ocazia Unirii, au avut parte nu doar de promisiuni, ci şi de documente în care minoritatea maghiară a primit promisiuni certe în care cred şi speră în continuare, promisiuni care spun că au dreptul la autodeterminare, la autoguvernare, că au dreptul ca minoritate să îşi păstreze identitatea culturală, naţională, istorică, să aibă drepturile de a conduce comunităţile.

Comunitatea maghiară, în urma ”Actului de Unire de la 1918”, a beneficiat de una dintre cele mai liberale Constituții din Europa. Constituție care le-a oferit, la acel moment, și le oferă și acum o mulțime de drepturi, dar nicidecum dreptul la autonomie!

Pentru că, țin să îi reamintesc domnului Barna, faptul că România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. Dacă nu mă crede pe cuvânt, poate consulta Constituția despre care vorbim.

Dar, despre ce vorbim aici, având în vedere cine este Tanczos Barna: un ministru propulsat în funcție de către mașinăria politică PSD-UDMR, un așa-zis om politic care a fost implicat în nenumărate scandaluri cât timp a fost ministru, un sinecurist care nu dă doi bani pe Constituția României, la fel ca și partenerii săi de guvernare din trecut!

Domnului Barna îi spun, din nou, următoarele: resping categoric ideea de autonomie teritorială în România. Nu există autonomie teritorială pe teritoriul României. Punct!

Astfel de inițiative privind autonomia sunt menite doar să ajute UDMR să treacă pragul de 5% și sunt făcute cu ajutorul PSD, partenerul de încredere al UDMR.

Ciolacule, nu îi mai trăda pe români pentru un pumn de voturi, așa cum ai făcut-o la ultimele alegeri! Speri să primești voturile UDMR și la alegerile prezidențiale? Acesta este de fapt scopul pentru care îi vinzi pe români?

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button