X

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor ca jumătate din salariile românilor să rămână la stat: Ce impozite cresc din 2025

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Previziuni economice sumbre pentru anul viitor! Mai bine de jumătate din salariile oamenilor ar putea ajunge în conturile statului. Asta prevăd scenariile discutate până acum de liderii Coaliției, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. În această formulă, executivul ar vrea să compenseze majorarea taxării pe muncă cu deduceri fiscale, însă, tot la stat. 

Dacă în momentul de față impozitarea pe muncă ajunge ajunge să ia 45% din salariu în conturile statului iar impozitul pe venit este de 10%, în ultima ședință de coaliție s-a discutat despre variante de modificare ale acestui impozit.

Există până acum vehiculate două variante: fie cea a cotei unice, fie cea a impozitului progresiv.

În cazul cotei unice, varianta care a fost discutată în spațiul public este de 16%. Asta înseamnă practic o creștere a impozitelor care ajung la stat, până la 51%. Practic, 51% din salariile oamenilor ar ajunge la bugetul de stat în loc să rămână la angajat.

Dacă vorbim despre impozitul progresiv, și aici s-a discutat o variantă. O variantă care nu a fost confirmată de liderii coaliției, este aceea a introducerii unui impozit progresiv de la 16% până la 21%. Asta înseamnă, în cazul unui impozit de 21%, că 56% din salariul persoanei respective ar ajunge în conturile statului. Practic, mai bine de jumătate din salariile oamenilor ar putea ajunge la bugetul de stat.

Executivul pregătește acum și un sistem de deducere din acest impozit pe venit. Practic, din impozitul datorat pe tot anul, oamenii să poată folosi un anumit procent pentru a-și deconta servicii de sănătate sau educație. Asta înseamnă că banii vor ajunge, de fapt, tot la stat.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

  1. Acești trădători de țară trebuie demisi în regim de urgență pentru trădarea statului și a poporului român, exercitarea mandatelor de președinte, prim miniștri, în mod nedemn și abuziv, prin emiterea de acte juridice și acțiuni de sabotaj împotriva statului român, care au adus prejudicii grave economiei, imaginii, industriei. finanțelor, agriculturii României. Acești indivizi au promovat o agendă politică, economică contrară intereselor legitime ale României, prin susținerea și protecția corporațiilor străine, acordarea de ajutoare de stat acestora și scutirea lor de la plata impozitelor, cedarea resurselor naționale unor corporații și state străine, cu titlu gratuit sau cu redevențe infime, adoptarea planului antinational PNRR prin care au fost cedate ultimele resurse și companii de stat unor state și companii străine, îndatorarea la băncile străine cu sute de miliarde de euro, fără ca acești bani să fie investiți în economia României, implementarea crizelor medicale, energetice, militare, la ordinul unor puteri și organizații străine, care au dus la prăbușirea nivelului de trai al populației prin creșterea prețurilor, taxelor, impozitelor, dublate de măsuri de protectie a refugiatilor ucrainieni, în timp ce populația din România nu a fost protejată de nici un fel de masuri de protecție și s – a implementat o legislație antinationala care va avea ca efect explozia prețurilor la carburanți, la alimente, la energie electrică după alegeri, creșterea taxelor și a impozitelor până la nivelul la care proprietarii de locuințe și agenții economici își vor pierde bunurile și afacerile și încheierea unui tratat militar cu Ucraina, care va avea ca rezultat întrarea României în război cu Federaria Rusă, împotriva voinței poporului român și fără respectarea constituției și a legislației în vigoare.

  2. Rezultatul acestor politici economice antinationale duse de slugoii si securistii astia, va fi ascutitul cutitelor de catre romani, pt momentul in care aceste bestii tradatoare vor pierde controlul si puterea in Colonie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button