X

Cum a promis Viktor Orban că iar vom rămâne în afara spațiului Schengen

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mai mult sau mai puțin onorabilul nostru premier, Marcel Ciolacu, a avut, după cum se știe, o întrevedere cu nu-știu-cât-de-onorabilul premier ungar Viktor Orban, acela care asigură președinția rotativă a Consiliului European.

Întâlnirea s-a dorit a fi una degajată, așa, cam ca un pamplezir cu pretenții, ca și cum s-ar fi întâlnit la o șuetă cu promisiuni vagi variantele masculine ale lui madam Piscupescu și madam Sachilarescu, din schițele lui Caragiale. Mai precis, la un ”mic dejun informal”. Cu alte cuvinte, nimic cu ștaif, nimic oficial, nimic care să angajeze o parte sau alta.

Sper că ați băgat de seamă că Orban a venit la întâlnire, ca un ciofligar, în blugi prespălați, față de Ciolacu, acela care s-a îmbrăcat la costum, semn că oficialul maghiar a înțeles mai bine semnificația unei discuții lejere în care, chiar dacă s-o fi făcut vreo promisiune, dacă ea va fi încălcată mai târziu, să poată spune: ”Hai, domnule, chiar m-ai luat în serios!? Eu de abia mă trezisem și dumneata…”

E foarte posibil ca, în timpul cafeluței de dimineață de la Vila Lac 3, să se fi discutat și lucruri serioase, nu zic nu, dar informările ulterioare nu au făcut referire la ele.

Dinspre Ciolacu, am aflat că rămânem în continuare prieteni cu maghiarii, mai ales vameșii români și cei din țara vecină, de pe granița de vest, plus continuarea istoricei prietenii dintre călăuzele române și cele din Ungaria, de pe rutele transfrontaliere, rămân indiscutabil buni prieteni, să știți.

Însă, unele gazete și unii jurnaliști aproape că au juisat aflând că Viktor Orban a declarat că va acorda României tot sprijinul pentru a adera și cu granițele terestre la spațiul Schengen, iar sprijinul va fi materializat prin aceea că va introduce această temă în programul de discuții al viitorului JAI. Bogdaproste, șefule, să ne trăiești, dacă ne iese, dai și matale o palincă?

Despre vreo referire la poziția Austriei sau, măcar, despre vreo intermediere a negocierilor dintre România și guvernul de la Viena, pe acest subiect, ciu-ciu! Dar, nu-i așa, se va discuta la JAI. Adânc! Cu ce rezultat? Să vedem, deși, prea multe speranțe nu sunt nici acum.

Tone de droguri continuă să treacă prin vămile românești, asiatici care se prefac că vin aici la muncă fug pe mai departe în vest, ascunși în camioane românești, samsari de mașini la mâna a doua continuă să introducă în țară mașini furate din Occident, tiruri pline cu gunoaie sunt aduse în continuare în țară, pentru a fi depozitate aici, scanerele pentru camioane și autoturisme din vămile de pe granițele din vest și nord rămân tot nemontate (oficialii de la București au crezut că scot ochii austriecilor cu două scanere de-astea puse în vămile cu Moldova și gata!).

Schengen nu alta, nu-i așa!? Pregătiți nevoie mare. Și, cică, Orban o să ne ajute! Nu-l doare gura, vorba aia, că tot are de ținut o cuvântare la Școala de Vară de la Tușnad. Să vedem ce-o mai trăzni și pe-acolo. Tot cu mic dejun, tot cu mic dejun sau de abia acolo și pe la Moscova e pe bune?

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

  1. Dar de ce trebuie să ne ajute Victor Orban să intram în Schengen ?? Europarlamentarii români care au frecat menta prin parlamentul european ce au făcut ? De ce nu au făcut ei demersuri, împreună cu politicienii din România pentru a intra în Schengen ? Au fost plătiți cu mii de euro pe lună, pentru ce?? Ani de zile au stat în parlamentul european, toți impostori din partidele politice ale sistemului, incasand acești bani degeaba și s – au dovedit niște incapabili, care nu au adus nici un serviciu României ! România a ajuns ultima țară din Europa pe toate planurile, economic, social, medical, industrial. Clasa politică este coruptă, ruptă de realitate, iar acum am ajuns să ne punem speranțele în politicienii unor țări străine, deoarece politicienii români sunt incapabili să facă cel mai mic lucru bun pentru România. Dar când vine vorba de Ucraina, brusc ies din amorțeală, din mutenie, din lenea și nesimțirea lor colosală și fac drumuri peste tot, încheie tratate, negociază, cumpăra9 armament pentru Ucraina, dau ordonanțe de urgență prin care acordă sprijin și tot felul de privilegii pentru refugiații ucrainieni. Deci, iată că se poate, iată că acești ipocriți și nesimțiți pot fi și capabili, și buni negociatori când e vorba de interesele Ucrainei sau ale altui stat străin. Dar când vine vorba de România , brusc devin iar muți, prosti, analfabeți, nesimțiți și își dau cu stângul în dreptul, făcându ne numai deservicii, distrugand orice este bun în această țară pe care ar fi trebuit să o iubească, să o slujească și să o protejeze. Masca jos domnilor ! Știm cine sunteți Ura voastră și atacurile împotriva României și protejarea altor state și țări străine ne arată că sunteți dușmanii noștri, sunteți trădători de neam și țară și ați acaparat statul român doar pentru a lucra împotriva noastră și a beneficia de toate privilegiile și onorurile nemeritate, uzurpate prin crimă, fraudă și corupție adevărațior reprezentanți ai poporului român, uciși în mod miselesc, în timpul revoltei anticomuniste din 1989.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button