X

Biden se retrage din cursa prezidențială

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mai mulți democrați de rang înalt cred că Biden va fi forțat să se retragă din cursa prezidențială în acest weekend, scrie Axios.

 

Conform unor surse din cadrul Partidului Democrat din Statele Unite, președintele în funcție, Joe Biden, intenționează să-și anunțe retragerea din competiția pentru Casa Albă. Potrivit presei americane, acest anunț ar putea fi făcut până la finalul acestei săptămâni.

Președintele american Joe Biden a fost testat pozitiv, miercuri, de COVID-19, în timp ce vizita Las Vegas, și s-a autoizolat după ce a prezentat simptome ușoare.

În timp ce se urca la bordul Air Force One pentru a pleca din Las Vegas pentru a se recupera în Delaware, Biden a declarat jurnaliștilor: „Mă simt bine”.

Dar a urcat scările încet, ținându-se strâns de balustradă și oprindu-se după câteva trepte și din nou spre capăt.

Boala vine într-un moment crucial pentru Biden, care a pierdut teren în sondaje în statele importante în cursa contra republicanului Donald Trump, care este capul de afiș al unei convenții triumfătoare în această săptămână, după ce a supraviețuit tentativei de asasinat de sâmbătă.

Nancy Pelosi, fostul președinte al Camerei reprezentanților, i-a comunicat președintelui Joe Biden într-o conversație privată că sondajele arată că nu îl poate învinge pe Donald Trump, conform informațiilor prezentate de CNN. Prin urmare, Biden ar putea distruge șansele democraților de a câștiga Camera în noiembrie dacă va continua să vrea un al doilea mandat.

Conform surselor presei de peste ocean, președintele a declarat că a văzut sondaje care arată că are șanse de câștig. În același timp, o altă sursa a descris reacția lui Biden ca fiind defensivă în ceea ce privește sondajele. La un moment dat, Pelosi i-a cerut lui Mike Donilon, consilierul lui Biden, să participe la discuție pe acest subiect.

Acest apel telefonic ar marca a doua conversație cunoscută între Pelosi și Biden de la dezbaterea dezastruoasă a președintelui cu Trump din 27 iunie. Deși data exactă a conversației nu a fost clară, o sursă a descris-o ca fiind în ultima săptămână. Pelosi și Biden au vorbit și la începutul lunii iulie.

Barack Obama se alătură celor care îi cer președintelui să se retragă din cursă

Fostul preşedinte democrat al SUA din perioada 2009-2017, Barack Obama, a afirmat în cercul său apropiat că fostul său vicepreşedinte şi actual lider la Casa Albă, Joe Biden, ar trebui să-şi reconsidere în mod serios candidatura pentru un nou mandat, scrie joi ziarul Washington Post.

Conform cotidianului american, Barack Obama le-a spus apropiaţilor săi în ultimele zile că şansele de victorie ale preşedintelui Biden s-au diminuat foarte mult, mai ales în urma dezbaterii electorale din 27 iunie cu contracandidatul său republican Donald Trump, şi consideră prin urmare că actualul preşedinte democrat trebuie să se gândească serios la viabilitatea candidaturii sale.

Biden şi-a văzut candidatura slăbită după acea dezbatere, în care a părut nesigur, adesea dezorientat şi incoerent. Aceasta a alimentat discuţiile despre capacitatea preşedintelui în vârstă de 81 de ani de a mai câştiga cursa prezidenţială şi de a-şi mai exercita atribuţiile. Totuşi, el a asigurat, cel puţin până în prezent, că rămâne în cursă, deşi inclusiv importanţi congresmeni democraţi i-au sugerat să se retragă.

Continuând la summitul NATO seria episoadelor care au ridicat semne de întrebare asupra acuităţii sale mintale, Biden l-a prezentat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski drept „preşedintele (rus Vladimir) Putin”, dar apoi s-a corectat. El a vorbit despre vicepreşedinta sa Kamala Harris ca fiind „vicepreşedintele Trump”, în timpul unei conferinţe de presă care fusese aranjată de consilierii săi tocmai pentru a încerca să arate că preşedintele încă este într-o formă bună după dezbaterea ratată din iunie.

Conform Washington Post, Barack Obama, care în prezent joacă un rol de consilier politic al fostului său vicepreşedinte Biden, a spus în discuţii private că acesta din urmă a fost un mare preşedinte, care acum ar trebui să-şi protejeze realizările ce riscă să fie puse în pericol dacă republicanii lui Trump vor prelua nu doar preşedinţia, ci şi controlul asupra Congresului.

De asemenea, notează aceeaşi publicaţie, Obama este îngrijorat de scăderea lui Biden în sondaje şi de faptul că acesta din urmă este abandonat de mai mulţi donatori, care nu mai doresc să ofere fonduri pentru un candidat ale cărui şanse electorale scad.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

2 comentarii

  1. “A fost testat pozitiv de Covid ”
    Bai dar voi nu mai terminati odata cu minciunile? Voi slujiti “tatalui minciunii”.
    Nu Mai preluati stiri din media corporatista.
    Usor, usor deveniti Latrina 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button