X

Diaspora, cel mai mare investitor: 6,5 miliarde de euro trimise acasă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Românii plecați la muncă în străinătate au trimis în țară 6,5 miliarde de euro în 2023, echivalentul a 2% din PIB, cu doar 1,2% mai puțin decât valoarea investițiilor străine directe  atrase de România anul trecut, reiese din datele Băncii Naționale a României.

Suma reprezintă un nou record și este de peste două ori mai mare decât cea din urmă cu un deceniu – din 2014.

În ultimul deceniu, valoarea totală a remiterilor lucrătorilor români plecați în afară s-a ridicat la peste 46,5 miliarde de euro, cu doar 14,2% sub nivelul Investițiilor Străine Directe (ISD-urilor) intrate în țară în același interval.

Remiterile românilor din străinătate reprezintă, alături de ISD-uri și de fonduri europene (de circa 4,2% din PIB în 2023), surse importante de ”peticire” a deficitului de cont curent și de susținere a monedei naționale.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

  1. Iar țiganul Ciolacu și parlamentul terorist în loc să dea legi de protectie a românlor să investească în industria românească, să construiască fabrici pentru a aduce înapoi românii plecați să muncească în străinătate acordă drepturi și ajutoare ucrainienilor, iar acum, criminalul plandemic Johannis a încheiat un acord bilateral cu Ucraina pentru securitatea Ucrainei în care doar România are obligații față de Ucraina, de a susține apărarea acestei țări. cu tot felul de corvezi, de servicii și de facilitati, în timp ce România este lăsată practic fără apărare, descoperită și va fi ruinata definitiv de această noua faradelege comisă de ucigașii plandemici.

  2. Toťi jidanii se miră cum de mai rezistă România dupa 34 de ani de asediu, de atacuri pe toate palierele sociale, economice, militare etc. Aici e înțelepciunea. Jidanii nu ìnțeleg de unde vine puterea noasträ.

  3. Romānismul nu are legatura cu latura materiala. Dar jidanii ne au atacat doar pe latura materială. Acum au ințeles şi ei ca trebuie sa ne atace pe alte laturi. Şi s-au apucat sä interzică ştirile zodiatice. Huuuoooo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button