X

Cine este cel care l-a împușcat pe Donald Trump

content-image

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Persoana care a încercat să-l asasineze pe fostul președinte Donald Trump sâmbătă a fost identificat ca fiind Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, potrivit unor surse care au vorbit cu The NY Post.

Surse au dezvăluit că Crooks a fost poziționat pe acoperișul unei fabrici de producție la peste 130 de yarzi (120 de metri) distanță de scena de la Butler Farm Show.

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a fost împuşcat în ureche în timp ce vorbea la un miting de campanie în Butler, Pennsylvania. El a fost tratat la un spital local, iar staful său de campanie a declarat ulterior că „se simte bine”. Bloomberg a informat că a fost externat din spital. Casa Albă a anunţat că preşedintele Joe Biden a vorbit cu Trump.

Ce știm

În timp ce Trump se afla pe scenă la un miting de campanie, au fost trase patru sau cinci focuri de armă, au declarat martorii.

Înregistrarea video live a arătat că Trump şi-a apucat urechea dreaptă, şi-a coborât mâna pentru a se uita, apoi a căzut în genunchi în spatele podiumului. Faţa i-a fost stropită cu sânge.

El a fost imediat înconjurat de agenţi Secret Service care au format un cerc de protecţie şi l-au împins spre o maşină care îl aştepta.

„Am fost lovit de un glonţ care mi-a străpuns vârful urechii drepte”, a scris Trump pe platforma sa Truth Social. „Este incredibil că un astfel de act se poate întâmpla în ţara noastră”, a adăugat el.

Donald Trump „este în siguranţă”, a indicat Secret Service.

Preşedintele democrat Joe Biden, care urmează să se confrunte cu Donald Trump la alegerile din noiembrie, a declarat că a fost uşurat să afle că republicanul este aparent într-o stare bună de sănătate şi a vorbit cu el sâmbătă seara. „Toată lumea trebuie să condamne” astfel de violenţe, a spus el într-un discurs televizat. Preşedintele Biden, care era în Delaware, se întoarce la Washington.

Mitingul din Butler, în Pennsylvania, era ultimul înainte de convenţia republicană care începe luni şi la sfârşitul căreia Donald Trump urmează să fie desemnat oficial drept candidat prezidenţial al Partidului Republican. Echipa sa de campanie a confirmat sâmbătă seara intenţia fostului preşedinte de a participa.

Candidatul republican, care tocmai îşi începuse discursul cu una dintre tiradele sale obişnuite despre migranţi, acuzându-l pe Joe Biden că i-a lăsat să intre în ţară în masă, a fost imediat pus la pământ de agenţii Secret Service.

Strigăte de teroare au izbucnit din public. După câteva momente, Donald Trump s-a ridicat, cu părul în dezordine şi fără şapca roşie, înconjurat de agenţi. „Lăsaţi-mă să-mi iau pantofii”, a fost auzit spunând.

El a fost apoi escortat de pe scenă la maşina sa, ridicând pumnul în aer de mai multe ori în semn de sfidare, în uralele susţinătorilor săi.

„Am văzut mulţi oameni aruncându-se la pământ, părând confuzi. Am auzit focuri de armă”, a declarat pentru AFP un simpatizant, John Yeykal.

Erin Autenreith, în vârstă de 66 de ani, care „stătea în mijlocul primului rând”, cu faţa spre Donald Trump, a declarat pentru AFP că iniţial a crezut că sunt petarde. „Dar când ei au sărit pe scenă, l-au înconjurat şi l-au pus a pământ, atunci ne-am dat seama că era cu adevărat vorba de focuri de armă”, a spus ea.

Presupusul atacator se afla în afara mitingului, a declarat procurorul districtual al comitatului Butler, Richard Goldinger, pentru CNN.

„Nu există loc pentru violenţă politică în democraţia noastră”, a reacţionat fostul preşedinte democrat Barack Obama.

Liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, s-a declarat „îngrozit”.

„Acest act oribil de violenţă politică într-un miting paşnic de campanie nu îşi are locul în această ţară”, a adăugat preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson.

Senatorul J.D. Vance, unul dintre presupuşii contracandidaţi ai lui Donald Trump, a dat vina pe avertismentele democraţilor cu privire la riscul unei derive autoritare în cazul unei victorii a candidatului republican.

„Premisa centrală a campaniei lui Biden este de a spune că preşedintele Trump este un fascist autoritar care trebuie oprit cu orice preţ. Această retorică a dus direct la tentativa de asasinare a preşedintelui Trump”, a spus el.

Elon Musk a reacţionat la atac susţinându-l pe Donald Trump şi urându-i o „recuperare rapidă”.

Consecinţele acestui eveniment asupra campaniei sunt încă incalculabile.

În ultimele zile, atenţia s-a concentrat asupra îndoielilor cu privire la starea fizică şi mentală a lui Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, şi capacitatea sa de a-l înfrunta pe Donald Trump, în vârstă de 78 de ani, de la dezbaterea lor din 27 iunie, marcată de performanţa dezastruoasă a candidatului democrat. Aproximativ 20 de congresmeni îi cer acum să demisioneze.

Biden a reitera vineri la Michigan (nord) că rămâne în cursă.

El a primit, de asemenea, sâmbătă un sprijin puternic, de la personalitatea stângii americane Bernie Sanders care, într-un editorial din New York Times, le-a cerut democraţilor „să înceteze certurile”.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

  1. Ăștia nu au nici măcar imaginație ! Individul ăsta a fost pe acoperișul unei clădiri de unde a încercat să îl omoare pe Trump, iar ucigașul lui JFK a fost într-o fabrică sau pe acoperișul unei fabrici dezafectate, sau ceva de genul . Deci planul de asasinat al lui Trump este tras la indigo, cu cel al lui JFK. Oare nu au și ei pe acolo prin CIA, agenți care mai au și creier, să facă un plan diferit de asasinat, nu să repete ca niște papagali aceleași scheme, prin care, de altfel, se dau și de gol, că ei sunt organizatorii și autorii atacului ?!!! Idioțiloooor, v-ați dat de gol că voi sunteți autorii atacului, și ai uciderii lui JFK !! Vedeți, idiotilooor, că adevărul nu poate fi ascuns ?? !!! Mai devreme sau mai târziu, iese la suprafață, boilor !!! CIA = terorism ! SUA = stat terorist !!

    1. Nu i vorba de lipsa de imaginație, ci de aplicarea unei metode de succes în trecut.stevejackson,în jocul sau de cărți Iluminați NWO, are o carte cu Enough îs enough. unde trumpete este înfățișat cu fata-i cunoscuta și unde se scrie ca “Lunetiști noștri te vor ajunge oriunde”. Jackson concepe jocul de cărți fix acum 30 de ani!

    2. Lee Oswald (”desemnat” de SS si FBI ca asasinul lui JFL, AR FI TRAS DE LA FEREASTRA UNUI ETAJ AL DEPOZITULUI DE RECHIZITE DIN DALLAS, SITUAT PE TRASEUL COLOANEI OFICIALE.
      Lovitura care l-a ucis pe JFK a vizat craniul presedintelui si si-a atins tinta, acesta ajungind la spital fara materie cerebrala .
      Sint de acord ca ”scenariile” seamana foarte mult, dar cred ca cei care se ocupa cu asa ceva in SUA sint intr-o cronica lipsa de imaginatie(profesionala).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button