X

Preoții mărturisitori Ilie Lăcătușu și Constantin Sârbu, propuși pentru canonizare. Va rezista patriarhul presiunilor sioniste? Dar noi?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preoții mărturisitori Constantin Sârbu și Ilie Lăcătușu sunt propuși pentru canonizare, anunță Basilica.ro.

Sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a discutat slujbele lor miercuri seară, în Sala Sinodală a Reședinței Patriarhale din București. Pe agenda lucrărilor a figurat și aprobarea unui al treilea proiect de text liturgic: cel pentru Cuv. Arsenie de la Prislop.

Părintele Patriarh Daniel, care este și Mitropolitul Munteniei și Dobrogei, a anunțat agenda întrunirii și a făcut precizări suplimentare referitoare la sfinții care urmează să fie canonizați până în 2025, Anul Centenar al Patriarhiei Române.

Textele au fost supuse spre aprobarea Sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, „pentru că ei și-au sfârșit viața pământească pe teritoriul canonic al Arhiepiscopiei Bucureștilor, deci al Mitropoliei Muntenei și Dobrogei”, a explicat Părintele Patriarh Daniel.

„Este un număr mai mare de sfinți propuși pentru canonizare decât ne-am gândit cu doi ani în urmă, când am propus 12”, a mai precizat patriarhul referitor la canonizările care vor fi aprobate până în 2025.

Sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei este format din ierarhii celor 10 eparhii din componența mitropoliei (Arhiepiscopia Bucureștilor, Arhiepiscopia Tomisului, Arhiepiscopia Târgoviștei, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Arhiepiscopia Dunării de Jos, Episcopia Sloboziei și Călărașilor, Episcopia Alexandriei și Teleormanului, Episcopia Giurgiului și Episcopia Tulcii), la care se adaugă episcopii Daciei Felix, Ungariei, respectiv Australiei și Noii Zeelande.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

5 comentarii

  1. Și totuși… CARE este legătura cu presiunile sioniste? Ne explică cineva dacă există vreo mârșăvie a mafiei khazare în aceste probleme STRICT ortodoxe? De la voi am pretenții de jurnalism adevărat dragilor, nu vă coborâți la nivelul slugoilor globaliști din presă că vă bat ăia cu experiența.

      1. Așa, și-o fi fost greu să scriem această completare în text, ca să priceapă și țăranul necioplit din mine ce vreți voi să spuneți? Nu de alta, dar ca să aibă titlul vreun sens. GREU cu jurnalistica, chiar dacă intențiile sunt mai mult decât lăudabile.

          1. ACUM totul are sens. Mulțumesc de răbdare + dialog.
            La subiect: oare cretinii ăia de la institutul rușinii au măcar idee că în curând rămân fără stăpânire? Și că odată rămași fără protecția khazară se apropie DECONTUL?
            Ne vom aduce aminte de ei. La momentul potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button