X

Ciucă și Ciolacu ne bagă mâna în buzunare! Se scumpesc carburanții, de duminică noapte, pentru că se mărește acciza la benzină și motorină

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Nici nu au trecut bine alegerile și au venit peste noi scumpirile. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ne bagă din nou mâna în buzunare. Acciza la carburanți crește de la 1 iulie 2024, adică de luni. Prin urmare, vom vedea o majorare a prețurilor la benzină și motorină în noaptea de duminică spre luni, respectiv de la ora 00.00.

Astfel, benzina ar urma să se scumpească cu 43 bani pe litru, iar motorina cu 39 bani/litru.

Creșterea accizei la carburanți de la 1 iulie, stabilită anul trecut de Guvern, se va reflecta imediat în prețurile de la pompă, a precizat Radu Căprău, director de rafinare și marketing în cadrul OMV Petrom, cea mai mare companie de pe această piață.

„Politica de prețuri pe care am practicat-o întotdeauna este să ținem cont de cotațiile, accizele și costurile operaționale. În ceea ce privește acciza, întotdeauna vedem imediat în preț modificările de acciză”, a spus Căprău într-o conferință de presă, întrebat dacă OMV Petrom va implementa într-o singură tranșă sau treptat creșterea accizei.

Prețul benzinei standard era vineri de 7,06 lei, astfel că la un rezervor de 50 litri un plin costa 353 lei. Dacă am adăuga majorarea prețului cu noua acciză, plinul ar ajunge la 374,5 lei. Atenție, creșterea este calculată în funcție de prețul de vineri.

În cazul motorinei standard, la un preț de 7,19 lei/litru, plinul ajungea la 359,5 lei vineri la prânz. După creșterea accizei, plinul ar ajunge la 379 lei.

Reamintim că începând cu 1 ianuarie 2024, prețul a crescut cu 29 bani pe litru la benzină și cu 26 bani pe litru la motorină.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Slugoii mafiei globaliste de la Davos, Bruxelles și Washington fac ceea ce știu ei cel mai bine: să ne JEFUIASCĂ, să ne UCIDĂ, să ne facă SCLAVI. Iar oile bete și confuze nu reacționează, ca de obicei… Cât de mioritic! Opriți planeta asta de gunoaie, vreau să cobor.

  2. Aici se vede de catre ce nulitati suntem condusi! Dupa o astfel de masura dementa ca si cea din ianuarie 2024, inflatia va urca pana la cer(nu aia oficiala, care e de cel putin 4 ori mai mica decat cea reala), iar consumul se va duce in cap, generand alte taxe si impozite in foamea statului dupa bani, si evident, saracie lucie pt cea mai mare parte a populatiei! Pana cand? Pana la Revolutia romanilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE