X

Centralele de apartament, interzise în România

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Centralele de apartament vor fi interzise din 2040, Parlamentul a adoptat legea și aceasta urmează să fie promulgată.

Camera Deputaților a aprobat miercuri, 26 iunie, în calitate de cameră decizională, un proiect legislativ pentru modificarea şi completarea Legii 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor.   Noile prevederi au fost aprobate în contextul în care un pachet legislativ european vizează interzicerea centralelor de apartament din 2040, precizează Elcen București, producător de agent termic și electricitate, pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit modificărilor aprobate de Camera Deputaților, centralele de apartament vor fi înlocuite cu:

–      sisteme de termoficare bazate pe cogenerare/trigenerare;

–      sisteme de termoficare bazate pe surse regenerabile de energie;

–      racordarea la actualele sisteme de reţelele urbane de încălzire sau de răcire;

–      pompe de căldură, panouri termice şi/sau electrice solare, centrale eoliene, precum şi sisteme combinate;

–      captarea energiei din mediu prin schimbătoare de căldură sol-aer;

–      captarea energiei risipită în alte procese prin recuperatoare de căldură.

„Autoritățile de la Bruxelles fac presiuni pe mai multe paliere pentru reducerea consumului de energie și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră din sectorul clădirilor.  România urmărește obiectivele și contribuțiile naționale la realizarea obiectivelor UE privind energia și schimbările climatice. Cogenerarea este cea mai eficientă tehnologie pentru producerea simultană de energie termică și electrică, capabilă să genereze economii de energie primară și beneficii ecologice într-un mod eficient din punctul de vedere al costurilor”, mai spune Elcen.

Elcen se exprimă pe această temă pentru că are tot interesul ca centralele de apartament, majoritatea pe gaze, să fie interzise iar oamenii să se întoarcă la sistemul centralizat. Cu cât mai mulți s-ar întoarce, cu atât mai mulți bani ar face Elcen.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Pe mine ma amuza astfel de planuri cincinale dracesti facute pana-n 2030-2050, cand noi nu stim ce grozavie poate incepe maine, poimaine in Romania sau in Lume! Asa ca, slugoii astia acum au votat dementza asta, iar maine, poimaine, aflam ca au ajuns la 2 metri sub pamant sau nici macar acolo, caci la ce furie si frustrare va fi in Romania, ii vor dezmembra romanii sau rachetele rusilor(slugoii ne-au pus practic in postura de tinte sigure), lasandu-le starvurile imputite in pietze si pe strazi!

  2. “…Turcia va fi lovita cu ferocitate și distrusa complet. Anterior rușii au invadat Georgia, Ucraina, Armenia și Azerbaidjan si au expulzat trupele americane. Vor fi invadate și cucerite pe rand la Nord toate țările nordice Finlanda, Norvegia, Suedia pentru că în timp ce acestea aparent păstrau o poziție neutră, au planificat cu mare succes in tarile lor o mare prigoana împotriva populației civile ruse. Dezastru care-l vor avea de suferit va soca intreaga omenire. Apoi, rușii vor invada Polonia, Republica Cehă, Slovacia, România și Republica Moldova. Popoarele statelor ortodoxe din Balcani (sârbi, români, dar bulgarii???) se vor ridica să răstoarne guvernele lor (care ii transformase in sclavi), aliindu-se cu rușii…”Profetia unui parinte grec anonim din 2007,de pe Ortodoxinfo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE