X

TUPEU! Zeci de procurori DNA, plătiți cu salarii de peste 5.000 de euro lunar, au dat în judecată instituția şi cer salarii ca în Parchetul European pe motiv de discriminare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Zeci de procurori DNA, în frunte chiar cu unul dintre adjuncții procurorului şef, Silviu Paul Dimitriu, au dat în judecată instituţia şi cer ca salariile să le fie aliniate cu cele ale colegilor delegaţi în Parchetul European (EPPO), scrie 60M.RO. Procurorii reclamă că colegii lor din EPPO au un salariu lunar de aproximativ 8.000 de euro, în timp ce ei câştigă, în medie, în jur de 5.000 euro, deşi ar avea aceleaşi condiţii de angajare, aceleaşi competenţe, aceleaşi drepturi şi facilităţi şi fac aceeaşi muncă.

Acţiunea pornită pentru „calcul drepturi salariale” a fost înaintată pe 15 mai la Tribunalul Bucureşti, unde a fost înregistrată la Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări de Muncă, în materie de „Litigii de muncă”, potrivit documentelor consultate de 60M.RO Acţiunea se află în procedură prealabilă, neavând, încă, termen stabilit pentru începerea dezbaterilor.

Pârâţii sunt Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), iar reclamanţii sunt 43 de procurori DNA care cer instanţei să constate că ar fi discriminaţi, pentru că sunt plătiţi mai prost decât procurorii delegaţi în Parchetul European (EPPO).

Cei 43 de procurori reclamanţi se plâng că procurorii EPPO au un salariu lunar de aproximativ 8.000 euro, în timp ce ei câştigă, în medie, în jur de 5.000 euro, deşi ar avea aceleaşi condiţii de angajare, aceleaşi competenţe, aceleaşi drepturi şi facilităţi şi fac aceeaşi muncă, în condiţiile în care combaterea fraudelor la regimul fondurilor europene intră şi în competenţa DNA.

Ei cer instanței să oblige DNA să le plătească diferenţele salariale, începând de la înfiinţarea instituţiei europene de anchetă, din 1 iunie 2021, plus dobânzi penalizatoare şi indice de inflaţie până la plata efectivă.

Mai mulți procurori din listă nu au dorit să facă comentarii pe această temă.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Baaaaa, sunteri proști ???!!! Vă bateți joc de noi ???!!!!! Păi voi nu meritați nici sare în ochi, leprelor, darămite să vă mărească statul român salariile! Ce – ați făcut, bă, voi pentru România,, ca să cereți mărirea salariilor ?? I-ați prins pe cei care au luat banii de la FMI și Banca Mondială, în numele României și i-au furat ?? I-ați prins pe ăia care ne-au cedat, ilegal, zacamintele de aur și argint de la Roșia Montana, petrolul, gazele, pădurile, rafinăriile, fabricile, băncile, combinatele ?? I-ați prins pe ăia care ne-au capturat revolta din 1989 și puterea politică prin terorism de stat și fraudează alegerile pentru a se menține la putere, de 34 de ani ?? Pe ăia care ne-au distrus armata și ne – au adus trupe de ocupație străine, pe ăia care ne- au cedat sistemele de aparare aeriană unei țări care nu e nici măcar membră NATO, pentru a ne baga în război și a fi atacați de Rusia, pe aia care au organizat pandemia, injectarea, pe ăia care au înființat institutul terorist Elli Wisel și ne-au băgat pe gât istoria lor mincinoasă și holocaustul lor mincinos, care au intrat în mod ilegal în România, care ne omoară eroii, credința și neamul ??? Bă, voi nu sunteți numai trădători, voi sunteți din ăia care vă vindeți și organele pentru bani și copii și familia !!! Vindeți – vă, mă, organele evreilor dacă vreți bani, că România nu mai are bani să vă dea vouă, că a fost jefuită de evrei și de slugile lor politicienii împreună cu voi criminalilor!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE