X

Summitul de “pace” din Elveția: Doar 3 puncte in declarația finală. Fără retragerea trupelor ruse

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În comunicatul final al summitului Ucrainei din Elveția, care a fost semnat de 80 din 91 de țări participante, sunt doar trei puncte din „formula de pace” a președintelui ucrainean Vladimir Zelensky, care se referă la securitatea nucleară, schimbul de prizonieri” și navigație sigură. În același timp, documentul nu conține un apel pentru retragerea imediată a trupelor ruse și alte probleme „controversate” care, după cum a scris NHK, au fost excluse din proiectul final la inițiativa unor țări din Asia și Orientul Mijlociu.

Comunicatul final este postat pe site-ul Președintelui Ucrainei. Printre punctele sale principale:

  • Tot personalul militar capturat în timpul conflictului din Ucraina trebuie eliberat;
  • Centralele nucleare ucrainene, inclusiv CNE Zaporozhye, trebuie să funcționeze sub control ucrainean și sub supravegherea AIEA. Orice amenințare sau utilizare a armelor nucleare este inacceptabilă;
  • Produsele agricole ucrainene trebuie să fie furnizate în condiții de siguranță și gratuit țărilor terțe interesate. Accesul la porturile maritime de pe Marea Neagră și Azov trebuie restabilit;
  • Atacurile asupra navelor și porturilor „sunt inacceptabile”;
  • Calea către pace trebuie să se bazeze pe dreptul internațional și pe Carta ONU;
  • Este necesar să se returneze în Ucraina toți copiii și civilii care „au fost deportați, strămutați ilegal și deținuți”.

În plus, declarația conține o clauză prin care se precizează că părțile au convenit să implice Rusia în negocieri, deși numele țării în sine nu este menționat acolo.

„Credem că atingerea păcii necesită angajament și dialog între toate părțile. Prin urmare, am decis pe viitor să luăm măsuri specifice în domeniile de mai sus, cu implicarea ulterioară a reprezentanților tuturor părților”, se arată în document.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE