X

SUA și Ucraina au semnat un acord bilateral de securitate pe 10 ani. Ce prevede documentul

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președinții Joe Biden și Volodimir Zelenski  au semnat, joi, la summitul G7 din Italia, un acord bilateral de apărare, anunță agențiile de presă internaționale, citate de Agerpres.

Potrivit sursei, textul acordului „menţionează că înţelegerea între Washington şi Kiev este considerată un pas către aderarea Ucrainei la NATO.”

Conform documentului, în cazul unui atac armat împotriva Ucrainei sau al unei ameninţări cu un astfel de atac, oficialii americani şi ucraineni se vor întâlni în maximum 24 de ore pentru a stabili ce mijloace suplimentare de apărare sunt necesare.

Statele Unite s-au angajat să sprijine Ucraina pe termen lung printr-un acord de securitate pe zece ani, care prevede inclusiv asistenţă în dezvoltarea industriei de apărare a Kievului. Acordul, care este văzut şi ca un pas pregătitor pentru o viitoare integrare a Ucrainei în NATO, mai prevede schimburi de informaţii, pregătirea militarilor, exerciţii militare comune şi consultări urgente în cazul în care Ucraina e atacată, anunță și Radio România Actualități.

Totodată, Ucrainei i s-au promis şi 50 de miliarde de dolari proveniţi din dobânda adusă de bunurile ruseşti îngheţate ca urmare a invadării Ucrainei.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE