X

Sf. Justin Pârvu a prorocit că AUR va fi partidul de partea românilor!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vă împărtășim pentru prima dată, un ultim cuvânt al Părintelui Justin referitor la acest subiect:

Nu vă pierdeți nădejdea! Va apărea și un partid al nostru!

La aflarea acestui cuvânt, am întrebat pe ucenicii cei mai apropiați ai Părintelui care ar fi partidul la care s-a referit Părintele și am primit răspunsul că AUR! Ne-am încredințat astfel că Dumnezeu ne-a mai întins o mână și că trebuie să răspundem PREZENT la vot!

Mai jos vă invităm să citiți cum ne povățuia Sf. Părinte Justin Pârvu referitor la politică:

Datoria de a ne apăra

Noi (n.n. monahii, preoții), într-adevăr, nu avem voie să facem politică, suntem Biserică cu drept divin. Dar când au lipsit, oare, oamenii Bisericii din viaţa politică? Niciodată. Să luăm domnia lui Ştefan cel Mare şi Sfânt – a avut un Daniil Sihastru, omul de rugăciune, omul de sprijin, omul de mare trezvie pentru popor şi pentru Moldova întreagă. Alexandru cel Bun a avut de sprijin pe Mitropolitul Iosif. Şi toţi ierarhii istoriei noastre au fost prezenţi acolo, şi-au spus cuvântul şi au dus aspiraţiunile poporului nostru mai departe.

Nu facem politică, noi ne apărăm drepturile noas­tre, tradiţia, viaţa, „sărăcia şi neamul”, cum spunea marele nostru poet. Dar nici măcar acest drept nu-l mai avem. A face politică înseamnă a îndruma, a deschide mintea omului, că acesta este rostul şi de aici pleacă creştinul nostru, de la sfatul Bisericii. Iar acesta a venit acum să ne spună că Biserica n-are voie să facă politică, mai ales preotul… Dar preotul e şi el cetăţean, la rândul lui, şi, ca cetăţean, are toate drepturile, dacă tot este vorba despre drepturile omului.

Armata – n-are voie să facă politică, ofiţerul care s-a jertfit, care a murit pentru ţară şi din cele mai vechi tim­puri câmpurile au fost pline de ostaşi, ei au apărat ordi­nea dinăuntru şi din afară… Ei bine, n-are drept! Şcoala n-are drept! N-are drept nici justiţia!… Nimeni n-are dreptul… Atunci pe seama cui rămâne alegerea? Pe cine mai punem noi? Pe jucăuşii de pe cheiul gârlei? Luăm scursurile societăţii şi le punem în fruntea unui popor? Păi care este cinstea noastră?

De ce alegem același partid?

Cam asta a ajuns să fie starea de lucru în care-ţi pui întrebarea: „Ce să mai alegem? Unde şi ce să mai dai? Unde este elita unui popor, care trebuie să conducă? Unde mai este omul de jertfă, de sacrificiu, care să se poată pune în slujba adevărului şi a binelui şi să atingă culmile acestea ale Creştinismului nostru ortodox?”

Cam aşa se poate vedea nimicnicia poporului nostru, care de atâţia ani, poate a cincea rundă de alegeri, a rămas tot la vechea formă de guvernământ… în atâţia ani de suferinţă.

Îi înnebunesc televizoarele, calculatoarele şi toate formele care le pot aduce un ban în plus, o pensioară, un loc mai de cinste. Totul se cumpără prin minciună şi din cauza asta merge greu toată ţara. Nici măcar ceea ce este al nostru nu este valorificat, ceea ce poate fi exploatat fără prea multe fonduri şi ajutoare străine. Mă refer la latura agricolă. Chiar dacă un primar va încerca o aventură undeva într-o comună, în general, nu se îngrijeşte nimeni de pământ, de sectorul agricol.

Dacă se strică şoseaua undeva din cauza ploilor care mai vin, nu se îngrijeşte nimeni sau să facă podeţuri sau să întărească malurile râurilor ca să se poată circula. Dacă se mai întâmplă acestea între două stadii de alegeri, mai aştepţi vreo patru ani ca să treci pe „cărare”.

Partide comuniste

Din păcate, nu apare nicio forță care să se opună. Toate partidele de acum sunt la un loc: Partidul comunist român.

Da, sigur. Dar nu numai în România e treaba asta. Vedeți voi vreo realizare a popoarelor occidentale sau la orice popor din lumea aceasta a noastră? Vedeți vreo încercare de autosalvare prin ceva? Stau și mă gândesc și eu: „Măi, nu se mai nasc oameni care ar putea să schimbe câtuși de puțin mecanismul acesta politic și religios?”.

„Cred într-o renaștere spirituală!”

O să se mai ridice generații de oameni care să mai poată scoate ceva la lumină, așa câte un adevăr.

Acest tineret care pare acum a fi foarte uşuratic şi predispus mai mult plăcerilor decât sacrificiului, eu cred că se va trezi repede. Tinerii şi copiii de azi au o inteligență foarte ridicată şi această inteligenţă îi va ajuta să vadă unde este adevărul. Această generație a fost înșelată şi manipulată, fără voia ei, spre toate deşertăciunile lumii, de aceea şi Dumnezeu va fi mai îngăduitor cu ea şi îi va da forţa să vadă. Şi aceşti tineri pe care îi vedeţi acum, vor fi salvarea noastră. Eu cred într-o renaştere spirituală a tineretului nostru, care se va ridica din toate aceste căderi. Aşa cum Dumnezeu a făcut din tâlhari sfinţi, tot aşa va face şi cu aceşti tineri de azi. Dumnezeu nu va rămâne batjocorit prin ştiinţa satanică a modernismului de azi. Şi prin renaşterea tineretului ortodox se va restabili un echilibru în viaţa noastră.

Cu Mugur Vasiliu

Noi, încercăm acum să facem un partid politic și normal că, am ajuns într-o poziție, mai puțin legală, adică spunem: „Uite, guvernul actual fură!”, pentru că e vorba de niște hoți. „Uite, direcția pe care vrem să mergem, e asta”, o direcție care nu le place deloc și care nu e conformă nici cu legile proiectate de actuala putere. Avem dreptul să facem aceasta?

Ba trebuie arătat, sigur, că doar și o turmă de oi o păzești cu câinii, nu? Câinii pe care îi ai acolo, anunță când vine ursul, când vine lupul. Ciobanul se trezește: „Măi, hai să strigăm, că ne atacă!”. Cam așa ar fi niște oameni care încep să spună ceva și e o datorie asta. E o poruncă, am putea spune. Ai o datorie de a păzi, de a face ceva. Dar lumea e nemernică. Lucrurile se vor desfășura în ceea ce crezi tu sau nu, dar tu ți-ai făcut o datorie. Cel puțin ai dovedit ceva cât ai trăit și tu scurți ani pe pământ. Nu vezi că și oamenii aceștia, politicieni de-ai noștri, de la primul război mondial și până în prezent, care au mai încercat să facă ceva, sunt totuși rămași în prezența lor, oameni de prestigiu. N-au fost niște trădători.

(Selecții din interviurile Părintelui Justin din Revista Atitudini)

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE