X

Viktor Orban, declarații nepotrivite la Salonta: Este greu să trăieşti ca minoritate într-o ţară care 1.000 ani a fost parte a Regatului ungar

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a venit într-o vizită surpriză la Salonta, în județul Bihor, unde a deplâns soarta minorității maghiare, pentru care ar fi „greu” să trăiască într-o țară „care 1.000 ani a fost parte a Regatului ungar”, scrie Ebihoreanul.

Orban a participat la un eveniment de campanie electorală a UDMR Bihor. Liderul maghiar a fost primit de președintele UDMR, Kelemen Hunor, și de primarul Salontei, László Török, la eveniment fiind prezenți și parlamentari UDMR din Bihor, Sălaj, Satu Mare, Arad și Timiș. Același portal de știri al comunității maghiare subliniază că a fost vorba despre un eveniment privat de campanie.

„Avem nevoie de reprezentarea UDMR în Parlamentul European. Vă îndemn să trimiteți cât mai mulți eurodeputați maghiari pro-pace în Parlamentul European, pentru că aceste alegeri ar putea decide dacă Europa poate ieși în sfârșit din acest război sau dacă va fi scufundată în el”, a declarat Orbán la Salonta, potrivit Maszol.ro.

Premierul de la Budapesta a insistat pe importanța alegerilor europarlamentare și pe importanța reprezentanților maghiari în Parlamentul European. „Dacă UDMR nu va fi în PE, atunci va fi o problemă”, a subliniat Orbán, după cum arată o înregistrare video publicată de site-ul maghiar.

„Pentru întreaga națiune maghiară, este aproape o chestiune de viață și de moarte să nu eșuăm la niște alegeri în care sarcina este să depășim pragul de 5% și să avem o voce internațională. Dacă există în sfârșit un loc unde cauza maghiară poate fi reprezentată și noi nu suntem capabili să trimitem un reprezentant, este o problemă, este un semn de slăbiciune. Iar adversarii noștri nu vor ezita să profite de acest lucru!”, a mai declarat Orbán.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE