X

Grupul Bilderberg s-a întâlnit în acest weekend. S-a stabilit noua conducere a Forumului de la Davos

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Elitele globaliste care fac parte din Grupul Bilderberg s-au întâlnit, în acest weekend, la Madrid, pentru a marca, discret, aniversarea a 70 de ani de existență a grupului.

Fondată în 1954, prin într-o întâlnire găzduită de Prințul Bernhard al Olandei în Hotel de Bilderberg din Oosterbeek, întâlnirea acestor elite discrete are loc anual. Deși similară cu Forumul Economic de la Davos, întâlnirea bilderbergilor diferă fundamental prin faptul că se desfășoară cu ușile închise, iar participanții nu au voie să dezvăluie identitatea celor prezenți.

Din acest motiv, a apărut speculația că în spatele ușilor închise ale grupului Bilderberg se iau decizii și se stabilesc proiecte care se regăsesc, apoi, în afacerile internaționale. Acest lucru a fost demonstrat de către un studiu, realizat în 2023 de către Lukas Kantor, de la Universitatea Carolină din Praga.

Conform acestui document, cel puțin 133 de politicieni au ajuns în poziții de putere după ce au participat la o întâlnire a grupului Bilderberg. Este vorba despre fostul președinte SUA, Bill Clinton, fostul cancelar german Angela Merkel sau actualul președinte francez, Emmanuel Macron.

Potrivit lui Kantor, cel puțin 42 de participanți au devenit prim-miniștri, președinți sau înalți funcționari ai unor organizații internaționale precum Uniunea Europeană, NATO sau Fondul Monetar Internațional (FMI). Deși a recunoscut că majoritatea participanților nu au fost niciodată ridicați la o poziție politică de top, Kantor a declarat că este probabil ca „politicienii invitați la întâlnirile exclusive să obțină contacte valoroase, informații din interior și, probabil, un anumit sprijin”.

„Din 2019 până în 2023, toate organizațiile internaționale cheie – UE, NATO, FMI și ONU – au fost prezidate de Bilderbergi (Ursula von der Leyen, Jens Stoltenberg, Kristalina Georgieva și Antonio Guterres). Pare improbabil ca aceasta să fie doar o coincidență”, a scris Kantor.

La reuniunea din acest an de la Madrid, găzduită la hotelul Eurostars Suites Mirasierra, în perioada 30 mai – 2 iunie, de Ana Botín, președintele executiv al Banco Santander – cea mai mare bancă din Spania – au participat peste 130 de presupuse personalități din întreaga lume.

Printre participanții politici notabili s-au numărat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, președintele Consiliului European, Charles Michel, premierul olandez Mark Rutte, premierul estonian Kaja Kallas, președintele finlandez Alexander Stubb, fostul prim-ministru irlandez Leo Varadkar și fostul șef al CIA David Petraeus.

La reuniune au participat, de asemenea, membri de top din sectorul financiar, precum președintele Băncii Europene de Investiții, Nadia Calviño, fostul guvernator al Băncii Angliei, Mark Carney, directorul general al Citigroup, Jane Fraser, și directorul general al Deutsche Bank AG, Christian Sewing. Au fost prezenți, de asemenea, diverși membri ai presei tradiționale, inclusiv Fareed Zakaria de la CNN, însă jurnaliștilor le este interzis să relateze despre ceea ce se întâmplă în cadrul reuniunii.

Printre ceilalți participanți notabili se numără fostul director general al Google Eric Schmidt, directorul general al Pfizer Albert Bourla, directorul general al Google DeepMind Hassabis Demis, directorul general al Microsoft AI Mustafa Suleyman și candidatul ratat la funcția de guvernator al Georgiei, Stacey Abrams.

The Guardian relatează că securitatea pentru conferința din acest an a fost „intensă… chiar și după standardele Bilderberg”, menționând că protecția a inclus „drone ale poliției care au planat deasupra hotelului”.

Un comunicat de presă sumar al grupului a precizat că reuniunea Bilderberg din acest an se va concentra pe subiecte precum starea și siguranța inteligenței artificiale, „fețele schimbătoare ale biologiei”, clima, „viitorul războiului”, provocările economice din Statele Unite și Europa, Ucraina, Orientul Mijlociu, China și Rusia.

Agenda conferinței este stabilită de un „Comitet de conducere” ales, din care face parte și Børge Brende de la Forumul Economic Mondial, despre care se spune că ar putea prelua anul viitor conducerea forumului de la Davos în locul lui Klaus Schwab.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

2 comentarii

  1. Cine ne poate scăpa de nenorocitii ăștia ? Am simțit pe propria piele fiecare, ce înseamnă conducerea iluminata a acestor smintiti, mai ales în pandemia falsă !! Și de acum înainte ne vor aștepta vremuri și mai grele ! Chiar nu ne poate face nimeni un bine, să îl împuște măcar pe sinistrul personaj Bourla, care e responsabil de înțeparea a miliarde de victime cu serul morții Pfizer ?? Că de justiție e clar că nu se poate pune problema pentru aceste personaje !! Ele sunt mai presus de lege !!!

  2. Ii îngăduie Dumnezeu pentru păcatele noastre și că sa ne dam examenul fiecare dintre noi. Miluiește și ne păzește Doamne cu Harul Tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button