X

Țara este jefuită! Guvernul Ciolacu a mai îndatorat România cu 6,95 miliarde de lei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna iunie 2024, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6,2 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 750 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 6,95 miliarde de lei, este cu 1,06 miliarde de lei mai mare faţă de cea care a fost programată în mai 2024, de 5,89 miliarde de lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Conform prospectului publicat în Monitorul Oficial, în data de 6 iunie este organizată licitaţie pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discont, în sumă de 600 de milioane de lei, cu scadenţa în 31 martie 2025, iar în 13 iunie va fi organizată licitaţie pentru o emisiune similară, de 600 milioane lei, cu scadenţa în 28 mai 2025.

De asemenea, pe parcursul lunii iunie 2024, vor fi lansate 11 emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 5 miliarde lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (750 milioane de lei în total).

Astfel, au fost programate licitaţii pentru o emisiune de obligaţiuni de 200 milioane lei, în 10 iunie, o emisiune de 300 de milioane lei, în 17 iunie şi nouă emisiuni de 500 milioane lei, în 3 iunie (două), 6 iunie, 10 iunie, 13 iunie, 17 iunie, 20 şi 27 iunie (două).

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Guvernul Ciorlacu va baga România în faliment. În primele patru luni ale anului, Ciolacu a cheltuit cu 57,29 de miliarde mai mult decât a încasat la buget, acesta reprezentând un deficit de 3, 24 % din PIB. Dacă va continua să cheltuie banii în acest ritm, este posibil ca deficitul bugetar să ajungă la sfârșitul anului la 10% din PIB, antrenând și sancțiuni de la UE pentru depășirea țintei de deficit anual de 3% din PIB., cum ar fi înghețarea unor fonduri europene din PNRR sau pentru coeziune economică. Deoarece este un an electoral, guvernul Ciolacu va continua să arunce cu banii în aparatul bugetar supradimensionat, în deplasările inutile sau în interes personal ale lui Iohannis, în armament învechit și în muniție depășită, în pensiile speciale ale statului paralel și ale aparatului polițienesc, în salariile serviciilor secrete, în ajutoarele de stat pentru multinaționale, în subvențiile pentru speculatorii de energie regenerabilă. Din aceasta cauză, guvernul lui Ciolacu va rămâne fără bani pentru salariile bugetarilor, pentru creșterea pensiilor, va opri investițiile și plățile pentru lucrările publice executate, va elimina compensațiile la facturile de energie electrică casnică, ii va impozita pe români, dar și pe agenții economici români, cu 70 % din veniturile obținute din surse nedeclarate, inclusiv cu amenzi, de la 1 iulie 2024 și se va împrumuta cu dobânzi uriașe la băncile străine pentru a crește profitul băncilor. Iar toate aceste masuri aberante și împrumuturi la bănci vor avea ca efect o inflație de peste 30% și creșterea gradului de îndatorare al României spre 60% din PIB, antrenând falimentul statului român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE