X

CityID la Cluj: Aplicația cu autentificare biometrică. NU vă cedați atât de ușor datele biometrice pe mâna vrăjmașilor lui Dumnezeu!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

NTT DATA România lansează pe piața digitalizării serviciilor publice o aplicație dezvoltată cu sprijinul guvernului Japonez: `ClujID devine CityID`

În cadrul evenimentului Eurocities, organizat la Cluj-Napoca, NTT DATA România a predat către administrația locală a municipiului conceptul de aplicație ClujID pe care clujenii o vor putea accesa cu logare biometrică odată cu integrarea acesteia cu serviciile primăriei. Soluția digitală (proiect-pilot) a fost dezvoltată de echipele NTT DATA România cu sprijinul Guvernului Japonez și pusă la dispoziția primăriei Cluj-Napoca. Reprezentanții NTT DATA România spun că soluția va fi disponibilă pe piață pentru orice administrație care își dorește să digitalizeze și să eficientizeze relația cu cetățenii conform reglementărilor de securitate ale Uniunii Europene.

Aceeași poezie cu siguranța noilor tehnologii, ne este spusă și de această dată, până se descoperă că a fost și această hăcuită de hackeri și se va trece la pasul următor!

”CityID este o aplicație ultra sigură, în care utilizatorii se pot identifica biometric respectând cele mai înalte standarde de securitate europene, inclusiv NIS2. Am transformat proiectul pilot ClujID într-un produs care poate fi adaptat și integrat în orice sistem, privat sau public, care vrea să interacționeze digital și sigur cu utilizatorii. De astăzi, ClujID devine CityID” a declarat CEO-ul companiei NTT DATA România, Maria Metz.

Tehnologia nu trebuie să permită control total și trebuie să faciliteze accesul la serviciile publice pe baza actualelor acte de identitate, pentru toți cetățenii. Acces mai facil, mai rapid ține deja de mofturi, de un confort exagerat, cu prețul pierderii intimității și a unor libertăți! Deci, nu se merită!

CityID, soluția tehnică de digitalizare dezvoltată de NTT DATA România oferă o serie de aplicabilități unice pentru orice administrație publică care își dorește să faciliteze accesul cetățenilor la serviciile de E-goverment. Soluția este adaptabilă necesităților administrației și cetățenilor deopotrivă. Plata taxelor, plata parcărilor de reședință, înregistrarea și gestionarea de documente, adrese și solicitări și chiar accesul la serviciile de transport public sunt module care pot fi activate la cererea furnizorilor de servicii publice.

”Conceptul japonez Society 5.0 se bazează pe o interacțiune sigură și personalizată a utilizatorilor cu serviciile publice. Conceptul de aplicație ClujID, transformat astăzi în CityID, are la bază tehnologia de criptografiere care le oferă utilizatorilor un nivel superior de securitate a datelor personale. Encriptarea pe bază de atribute, portofelul de identitate și autentificarea cu conservarea datelor private sunt tehnologii folosite în aplicația noastră și se află la baza transformării digitale în contextul ”zero trust policy” de care are nevoie orice tip de administrație, fie aceasta publică sau privată și orice procesator de volume mari de date”, a spus Bojan Mrazovac, CTO NTT DATA România.

”Putem adapta și dezvolta CityID în funcție de necesitățile și particularitățile oricărei administrații publice. Spre exemplu, într-un oraș CityID poate fi integrat în sistemul de transport public, în timp ce în altă comunitate aplicația să fie folosită pentru înregistrarea și completarea de formulare pentru diverse direcții, să spunem evidența populației. Diferențiatorul cheie rămâne autentificarea ultra rapidă și biometrică, concomitent cu nivelul înalt al standardelor de securitate integrate în CityID”, a mai specificat Maria Metz, CEO-ul NTT DATA România.

Prin sistemul securizat de logare și creare a unui cont în CityID, aplicația oferă un mediu sigur și inclusiv pentru exprimarea de voturi asupra unor inițiative cetățenești sau propuneri publice. În plus, aplicația poate fi folosită pentru digitalizarea unor interacțiuni în cadrul instituției, cum ar fi voturile din comisiile de specialitate sau diverse alte aprobări de documentații.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE