X

Poate Ucraina să atace Rusia cu arme de la aliați? SUA, Germania, Franța și Polonia sunt de acord. Italia și Ungaria se opun. România tace

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Subiectul zilei pare să fie  solicitarea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, ca Ucraina să primească acordul de a ataca Rusia cu armele primite de la aliați.

Apelul făcut la începutul acestei săptămâni nu a rămas fără ecou și reacțiile nu au întârziat să apară.

Polonia

Prima țară care a anunțat că este de acord cu solicitarea lui Jens Stoltenberg a fost Polonia.

Vice-ministrul polonez al apărării, Cezary Tomczyk, a confirmat miercuri că Ucraina este liberă să folosească cum doreşte împotriva teritoriului rus armele pe care i le oferă Polonia şi le-a cerut celorlalte state ce furnizează ajutor militar Kievului în războiul cu Rusia să procedeze la fel, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

Canada și Finlanda

Tot miercuri, Canada şi Finlanda şi-au dat acordul ca Ucraina să poată ataca obiective de pe teritoriul rus cu armele pe care cele două ţări le furnizează Kievului.

Ucraina poate folosi armele pe care le primeşte din Canada pentru a ataca teritoriul rus, a anunţat ministrul afacerilor externe canadian, Mélanie Joly, citată de EFE, potrivit Agerpres.

Cehia

Ministrul ceh de externe Jan Lipavski a declarat joi presei că ţara sa este de acord ca Ucraina să folosească de asemenea în atacuri asupra Rusiei armele pe care i le furnizează, după îndemnul în acest sens formulat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a stârnit controverse printre aliaţii Ucrainei şi ameninţări din partea Moscovei, notează Agerpres.

Franța

Ministrul apărării francez Sebastien Lecornu a considerat vineri justificată, în numele „legitimei apărări”, posibila utilizare în atacuri asupra bazelor militare de pe teritoriul Rusiei a armelor pe care ţara sa le-a livrat Ucrainei, întrucât de pe teritoriul rus sunt lansate tot mai multe atacuri, informează EFE, citată de Agerpres.

SUA

Preşedintele SUA, Joe Biden, care a refuzat să facă acest lucru până în prezent, a dat undă verde Ucrainei să lovească ţinte pe teritoriul rusesc, lângă oraşul Harkov, în anumite condiţii, a indicat joi un responsabil american, scrie AFP.

„Preşedintele a dat echipei sale misiunea de a se asigura că Ucraina poate folosi armele americane cu scopul de a contraataca în regiunea Harkov, astfel încât să riposteze atunci când forţele ruse le atacă sau se pregătesc să le atace”, a spus această sursă, notează Agerpres.

Germania

Guvernul german a anunţat vineri că a autorizat Ucraina să utilizeze arme furnizate de Berlin împotriva unor ţinte de pe teritoriul Rusiei, pentru a se apăra împotriva atacurilor lansate din apropierea frontierei asupra regiunii Harkov, informează AFP, dpa şi Reuters, citate de Agerpres.

Împotrivă

Italia

De partea cealaltă, Italia a anunțat, vineri, că nu este de acord cu solicitarea lui Jens Stoltenberg.

Constituţia Italiei interzice guvernului condus de Giorgia Meloni să permită Kievului să folosească armele pe care i le furnizează împotriva unor ţinte pe teritoriul Rusiei, a declarat vineri ministrul apărării, Guido Crosetto, citat de agenţia ANSA.

Ungaria

Ungaria nu doar că se opune cererii lui Jens Stoltenberg, dar a caracterizat-o ca fiind „o idee nebunească.”

„Şi care va fi rezultatul acestui lucru? Mai mulţi morţi. Mulţi, mulţi morţi. Livrările de arme cresc cantitatea de arme pe ambele părţi ale frontului şi provoacă şi mai multe decese”, a spus, joi, la Bruxelles, ministrul de Externe Péter Szijjártó, potrivit MTI.

Péter Szijjártó a avertizat că trebuie oprită această nebunie înainte de a se întâmpla ceva grav şi ireversibil.

Până la ora transmiterii acestei știri, România nu a transmis niciun punct de vedere oficial pe acest subiect.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

2 comentarii

  1. Dacă cineva își imaginează că Russia va accepta să-i fie lovite capacitățile ce țin de securitatea strategică fără să riposteze cu toată forța, e bun de dus la Bălăceanca. Deocamdată în Russia au început să fie distribuite și amplasate adăposturi atomice mobile deoarece s-a considerat că cele fixe existente nu sunt suficiente pentru protejarea populației în caz de atac nuclear. Cine are minte, să judece singur de ce face Russia această mișcare și până unde este dispusă să meargă. Putin în nici-un caz nu este atât de nebun încât să rămână cu mâinile în sân în fața unui potențial atac al armatelor unor aporox. 30 de țări care fac parte din NATO. Atacarea Russiei cu arme occidentale prin mâna ukrainienilor va fi considerat atac direct al occidentalilor asupra Russiei cu consecințele care decurg din aceasta. Asta spune Medvedev și e cazul să-l credem.

  2. Satana le-a luat practic mintile, acestor marionete criminale si demente din fruntea Coloniilor Occidentului Colectiv, care vor sa intre de bunavoie intr-un razboi nedeclarat cu cea mai mare putere nucleara , incalcand deja toate liniile rosii de securitate ale acesteia! La ordinul stapanilor oculti isi vor trimite propriile popoare(de care oricum nu le pasa), dar si pe ei si familiile lor la moarte nucleara sigura, care va veni in mod legitim, din rachetele cu focoase nucleare tactice mai intai, iar apoi, ca urmare a raspunsului Vestului, si din cele nucleare strategice!
    Vorba lui Putin: „Aceşti reprezentanţi ai ţărilor NATO, în special din Europa, mai ales în ţările mici, ar trebui să fie conştienţi cu ce se joacă. Trebuie să-şi amintească faptul că sunt adesea state cu un teritoriu mic şi cu o populaţie foarte densă, iar acest factor este un lucru serios la care ar trebui să reflecteze înainte de a vorbi despre lansarea de atacuri în profunzimea teritoriului rus”!
    Iar rusii cand ameninta cu ceva, o si fac, asa cum s-a dovedit in decursul Istoriei! Singurul lucru care ar trebui sa ne intereseze pe noi, romanii, e sa nu intram si noi in aceasta „hora nucleara”(„gratie” imbecililor, slugoilor si tradatorilor care ne conduc), din care nu avem cum sa mai iesim vii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button