X

Departament de cercetare, înființat la Sfântu Gheorghe, în inima Transilvaniei, cu sprijinul Academiei Române și Bisericii Ortodoxe

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O nouă instituție cultural-științifică și de spiritualitate ortodoxă a fost înființată, cu sprijinul Academiei Române și Bisericii Ortodoxe Române, la Sfântu Gheorghe.

Este vorba despre un Departament de cercetare, potrivit unui comunicat transmis de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș.

„Continuând sprijinul acordat în ultimii ani instituțiilor cultural-științifice și de spiritualitate ortodoxă din Arcul Intracarpatic, Academia Română „și-a dat mâna” cu Biserica Ortodoxă Română, prin Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei și a înființat un Departament de cercetare la Sfântu Gheorghe care, împreună cu Centrul European de Studii Covasna-Harghita, va efectua cercetări și va elabora studii interdisciplinare și multidisciplinare pe profil intercultural în spațiul de confluență culturală și geografică al Curburii Carpaților.

Totodată, noul Departament va asigura interfața Academiei Române și suportul științific pentru Universitatea de Vară de la Izvorul Mureșului, Sesiunea națională de comunicări științifice „Românii din sud-estul Transilvaniei. Istorie. Cultură. Civilizație”, Colocviul naţional al Grupului de cercetare „I.I. Russu” pentru studiul sud-estului Transilvaniei și editarea anuarului „Acta Carpatica”. În acest an, vor fi sprijinite manifestările de cultură românească și spiritualitate ortodoxă organizate pentru marcarea a 30 de ani de la înființarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei, instituție divino-umană care are un rol important în păstrarea și afirmarea identității naționale românești, în spațiul multietnic și pluriconfesional din zonă”, se precizează în comunicatul de presă.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE