X

Claudiu Târziu, despre părintele Gheorghe Calciu, de la tribuna Parlamentului: Un simbol al României. A mărturisit credința în Dumnezeu, până la ultimele consecințe. A făcut 21 de ani de închisoare politică

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) l-a apărat, de la tribuna Parlamentului, pe părintele Gheorghe Calciu, menționând că acesta reprezintă un simbol al României, un mărturisitor și un luptător pentru neamul românesc, care a făcut 21 de ani de închisoare pentru credința sa.

Intervenția a avut loc în contextul în care propunerea legislativă privind declararea anului 2025 ca fiind „Anul Omagial Gheorghe Calciu-Dumitreasa” s-a aflat, luni, pe ordinea de zi a Senatului, însă cu raport de respingere.

Claudiu Târziu a făcut apel la colegii senatori să respingă acest raport și să voteze propunerea legislativă. Totuși, proiectul a fost respins, în Senat, de PSD, PNL, USR și UDMR.

Acest punct este teribil de important. Este despre patrimoniul de onoare pe care îl are neamul românesc, a spus Claudiu Târziu la începutul intervenției sale.

„Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa este un simbol al românității și al României. Este o personalitate reper. Este un om care prin jertfa lui a mărturisit credința în Dumnezeu până la ultimele consecințe și care și-a asumat orice risc pentru a-l mărturisi pe Dumnezeu și pentru a lucra în favoarea neamului românesc.

Pentru aceste dovezi de dăruire totală, a fost condamnat și a executat 21 de ani de închisoare sub regimul comunist, în două etape. 16 ani, începând din anii ‘50, și încă 5 ani, din primăvara lui ‘78.

A doua oară a fost arestat și condamnat la 10 ani de închisoare pentru că s-a opus dărâmării bisericilor din București. Poate că cei care sunteți mai înainte născuți vă amintiți de acest episod tragic din istoria capitalei României. A fost singurul preot care a avut curajul ca de la amvon să țină 7 predici împotriva regimului comunist, după care a fost închis.

A fost eliberat prin intervenția SUA, a fost primit de doi președinți americani, de Ronald Reagan și de George Bush senior, a fost primit de două ori în Congresul american, a fost lider al exilului politic român anticomunist de până în 1989. A făcut foarte multe opere de binefacere și culturale.

A da un raport de respingere unei inițiative care nu caută decât să pună în valoare o astfel de personalitate care poate juca rol de model pentru tinerele generații este o dovadă de iresponsabilitate și, la limită, chiar de trădare națională.

Dacă noi ne lepădăm de valorile autentice ale acestui popor să nu avem pretenția că îl putem reprezenta.

Vă rog să vă regândiți votul și să votați contra raportului de respingere, care nu are niciun soi de argument, se bazează doar pe niște invenții și pe niște alegații, fără nicio bază factuală”, a declarat, luni, senatorul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE