Fostul arbitru internațional al României, vâlceanul Ion Crăciunescu, susține candidații AUR la alegerile din 9 iunie

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fostul arbitru internațional al României, vâlceanul Ion Crăciunescu, susține candidații AUR la alegerile din 9 iunie 2024. Aflat la Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, 30 martie, cel mai mare arbitru de fotbal român a semnat lista de susținere a candidaților AUR.

La Râmnicu Vâlcea candidatul AUR la funcția de primar este ing. Vicențiu Mocanu, o voce autentică pentru comunitate, un mesaj proaspăt și puternic în politică. Ing. Vicențiu Mocanu, CEO și fondator al Verotherm, nu este doar un lider în lumea afacerilor, ci și o forță motrice dedicată progresului comunității.

Vicențiu nu vede politica doar ca pe o modalitate de a avea un cuvânt de spus în guvernare, ci ca pe o oportunitate de a reda comunității tot ce a învățat și de a recâștiga valorile pierdute ale vâlcenilor din cauza incompetenței și a lipsei de încredere în conducerea locală.

Ion Crăciunescu, cel mai mare arbitru al României

În urmă cu 70 de ani, la 27 septembrie 1950, s-a născut, la Craiova, Ion Crăciunescu, economist, fost arbitru internațional de fotbal și fost președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), potrivit worldreferee.com.

Ion Crăciunescu a început să joace fotbal în 1960, la Chimia Râmnicu Vâlcea, apoi la echipa de tineret a Universității Craiova.

În 1975, după abandonarea activității ca jucător, s-a dedicat arbitrajului. Începând din 1978, a făcut parte din lotul divizionar C al arbitrilor, din 1979 din lotul B, iar din 1981 din lotul A, conform volumului „Enciclopedia educației fizice și sportului din România” (Ed. Aramis, 2002, Vol. I).

Din 1984, devine arbitru internațional FIFA. Arbitru cu un înalt grad de profesionalism, a condus la centru, peste 200 de jocuri în campionatul primei divizii și peste 80 de întâlniri internaționale, între care finala Campionatului European de tineret din 1988 și finala Campionatului European de juniori din 1992.

Este singurul arbitru român care a fost la centru într-o finală de Champions League. Este vorba de finala Cupei Campionilor Europeni dintre Ajax Amsterdam și AC Milan, desfășurată la Viena în ziua de 24 mai 1995.

În pofida experienței și a profesionalismului, cartea sa de vizită nu cuprinde și participarea la un turneu final al Campionatului Mondial, unde ar fi avut dreptul, fiind împiedicat de motive conjuncturale, notează enciclopedia citată. În schimb, a arbitrat meciurile Japonia – Nigeria și Mexic – Nigeria din cadrul Cupei Regelui Fahd, competiție desfășurată în Arabia Saudită în ianuarie 1995. Denumirea actuală a întrecerii este Cupa Confederațiilor FIFA.

S-a retras din arbitraj în 1996, un an mai târziu devenind președintele echipei de fotbal Universitatea Craiova, unde a activat până în vara anului 1998.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X