După ce importurile au făcut ca prețul zahărului și uleiului românesc să scadă, a venit și rândul mierii. Apicultorii spun că prețul mierii românești a ajuns la câțiva lei în cazul cantităților predate la procesatori. Totul, pe măsură ce piața este inundată de importuri din China și Ucraina.
Importurile din Ucraina, scutite de taxe și impozite, au generat o concurență neloială în țara noastră, iar un kilogram de miere ajunge să coste în jur de 5 lei la procesatori.
Apicultorii cer sprijin din partea autorităților. Mierea, deși produsă în cantități mari, ajunge în magazine la prețuri ridicate din cauza adaosurilor comerciale.
În timp ce apicultorii români sunt sabotați, se impun noi reguli pentru eliberarea antibioticelor și nu numai. Cu CNP, taică!
De ce așa? Mă gândesc că astfel este posibil un tratament diferențiat în funcție de diferite criterii. Nu cred că motivul de bază este sănătatea noastră. Avioanele împrăștie de zor tot felul de substanțe otrăvitoare, iar antibioticele și antifungicele sunt restricționate! Până faci programare la medicul de familie și apoi la specialist, s-ar putea să se agraveze în așa fel boala, încât antibioticele să fie inutile…
https://bzb.ro/stire/urmariti-dupa-cnp-ce-trebuie-sa-stim-despre-noile-reguli-privind-eliberarea-antibioticelor-a194430
Descurajarea apicultorilor români își pune amprenta tot asupra sănătății noastre. Polenul, propolisul, ceara sunt ingrediente pentru multe remedii naturiste. Iar mierea este un aliment fără termen de valabilitate, deci se pot face rezerve pentru eventuale perioade de război și foamete. Și românii nu trebuie să se târguiască atunci când cumpără de la producători români, ci să le ofere un preț decent.
E bataie de joc, de la politicienii vanduti. Se distruge mica productie de miere adevarata in favoarea marilor producatori de miere falsa.