Utopia climatică îi va costa pe români 2.100 de miliarde de euro

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Costurile pe care România trebuie să le suporte pentru a ajunge la neutralitate climatică până în 2050 se ridică la 2.100 de miliarde de euro, potrivit estimărilor făcute de Guvern, anunță Economica.net.

Suma este echivalentul a aproximativ șapte PIB anuale actuale ale țării și reprezintă cheltuieli care ar trebui făcute pentru a atinge neutralitatea climatică în mai puțin de trei decenii.

„Conform scenariului România Neutră, cheltuielile de investiții necesare până în 2050 în domeniul producției de energie sunt în cuantum de 63 de miliarde de euro.

Investițiile necesare în cele 3 domenii mari consumatoare de energie (Transportul rutier, Clădiri, Industrie) sunt în cuantum de 2.069 de miliarde de euro. Acestea presupun investiții în domeniul energetic care vizează construirea de noi capacități solare, eoliene și nucleare, iar în cele 3 domenii mari consumatoare de energie (transportul rutier, clădiri, industrie), achiziționarea de mașini, tehnologii și echipamente noi, de înaltă eficiență (autovehicule, echipamente pentru încălzire și răcire, tehnologii industriale etc.), precum și cheltuielile necesare pentru îmbunătățirea performanțelor clădirilor.

Realizarea acestor investiții are implicații pozitive prin crearea de noi locuri de muncă, creșterea economică și un mediu înconjurător mai sănătos”, se menționează în nota de fundamentare a  „Strategiei pe termen lung a României pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”,  document care urmează să fie aprobat prin Hotărâre de Guvern.

Scenariul România Neutră vizează atingerea neutralității climatice a României în 2050, prin reducerea emisiilor nete cu 99% comparativ cu nivelul din 1990.

5 thoughts on “Utopia climatică îi va costa pe români 2.100 de miliarde de euro”

  1. Și emisiile de carbon care sunt ?? Aerul pe care îl respiram noi, îl respira animalele, pe care îl produc plantele prin fotosinteza.??? Iar tehnologiile pe care vor sa le fabrice care sunt ?? Robotii care sa înlocuiască oamenii, sa creeze clone umane, creșe artificiale și oameni hibrizi, jumătate roboti, cu creierul spălat, care vor fi sclavii și soldații perfecți ai sistemului ??? Deci ar trebuie sa înțelegem, ca în acest viitor România va fi complet schimbata, populația eliminata și totul va aparține celor care au fabricat acest plan mârșav, pentru ca inclusiv agenții lor care îl vor pune în aplicare vor fi eliminați pentru a nu mai exista martori incomozi. Marș ma cu planul tău în iad de aici !!!!

  2. 2.100 de miliarde de euro? Ce tare! Nu sunt convins daca astia mai pot plati pensii si salarii anul asta, daramite sa mai acepte romanii ca pana in 2050, sa le ia bestiile astea inca 2.100 de miliarde de euro doar pt „atingerea neutralitatii climatice”! Mult mai multe sanse sunt sa ajunga bestiile la neutralitate fatza de viata aceasta!

  3. Clima n-are nici-o legătură cu ce se întâmplă. În momentul de față economia este la cetățean. Cetățeanul este proprietar de casă/case, de mașină, de cont în bancă. Ca să nu ai nimic dar să fii fericit trebuie să ți se ia tot ceea ce deții. Statul nu poate face naționalizare pentru că ies toți în stradă. Este nevoie de o criză cu specific multiplu pentru ca oamenii să rămână în fundul gol și să accepte tot ceea ce guvernul (național sau mondial) le va pune pe masă. Criza trebuie să fie economică, climatică, sanitară, socială, religioasă și să se producă la scară globală. Fără bani și alimente, fără energie, închis în casă și izolat de ceilalți vei accepta moneda digitală, portofelul cu identitatea digitală, cardul de sănătate pe telefon laolaltă cu prmisul de conducere, vaxxxinul miraculos, lipsa proprietății și închinarea la Satana. Nu se văd toate astea?

  4. zic ei „…prin reducerea emisiilor nete cu 99% comparativ cu nivelul din 1990.”

    Odata cu asanarea industriei, ca si nivel de emisii suntem cu 100% sub nivelul emisiilor din 1990.

    Din acelasi motiv, al asanarii industriei, surplusul energetic al tarii este unul urias. Romanii ar trebui sa aiba curent electric gratuit. Dar nu e voie: daca consum peste 300kW platesc pretul intreg, neplafonat. Oare se respecta aceasta logica si in cazul hipermarketurilor? Ma foarte indoiesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X