X

Claudiu Târziu, în dialog cu Sorin Lavric, într-un nou episod „Conservatorii”. De la moartea mărturisitorilor Valeriu Gafencu și Constantin Oprișan, la evitarea morții în politică, în zilele noastre


Este moartea singura certitudine din această viață, de ce credincioșii privesc moartea ca pe un prag spre adevărata viață și cum se poate evita moartea în politică- sunt o parte din întrebările la care au încercat să răspundă Claudiu Târziu și Sorin Lavric, într-un nou episod „Conservatorii.”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Subiectul dialogului a fost, după cum a explicat Claudiu Târziu, „unul pe cât de grav și de dificil de înțeles, pe atât de înfricoșător pentru mulți: moartea.”

„Credincioșii știu că moartea este doar un prag spre adevărata viață. Viața de aici ne este dată să ispășim, pentru a ne salva viața de dincolo. Din această perspectivă, moartea este o izbăvire, moartea este o bucurie, însă trebuie să lucrăm ca dincolo de pragul morții să avem parte de o viață în desfătare sufletească.

Dacă nu facem ce trebuie aici, în această viață, dincolo o să avem o viață veșnică de chin și nu vom mai putea să fim salvați de acest iad al sufletelor noastre decât, eventual, prin rugăciuni multe făcute de cei care rămân în urma noastră”, a spus Claudiu Târziu.

Ce lăsăm în urma noastră

„Ce poți să lași în urmă? Binele pe care l-ai făcut, bucuria pe care ai sădit-o în inimile altora, dragostea cu care i-ai înconjurat pe alții, bucuriile pe care ți le-ai făcut ție și au atins și pe alții.

Dincolo ce iei? Dincolo iei faptele bune pe care le-ai făcut, fericirea pe care ai trăit-o aici, tot ce ai făcut pentru curățenia sufletului tău. Acolo vei fi judecat în funcție de ce ai făcut în această viață”, a menționat Claudiu Târziu

Moartea pentru eroi și martirii din temnițe

Următoarea temă lansată de Sorin Lavric a fost moartea în cazul eroilor și martirilor.

Aproape nimeni nu era conștient că o să moară. Unii erau înspăimântați, mai ales la Pitești. Unii au murit în chinuri. Alții au știut că vor muri. Alții, precum Valeriu Gafencu și Constantin Oprișan, au anunțat când vor muri. Ei erau împăcați cu moartea. Ei sunt martirii care au reușit să-și curețe inima, încât li s-a arătat că moartea nu e o pedeapsă, este chiar izbăvirea lor. Prin moartea lor, în pace, i-au molipsit cu comportamentul lor creștinesc și pe alții”, a explicat Claudiu Târziu.

Moartea în politică

În continuare, Sorin Lavric a adus în discuție problema morții în politică.

„Se poate muri în politică? Da. Compromițându-te!”, a subliniat Sorin Lavric.

Potrivit lui Claudiu Târziu, există o moarte sufletească și o moarte publică.

„Moartea sufletească te duce la compromisuri și la o decădere morală până la limita cea mai de jos și ea atrage și moartea publică.

Mai există și o altă moarte publică, prin calomnierea unui om politic de către adversari, de către presă, în așa măsură încât chipul acelui om politic nu mai poate să aibă credit, este pus în umbră. Cu acest fel de moarte ne confruntăm noi, din 6 decembrie 2020, de când am intrat în Parlament.

Pentru că am rostit adevărul și pentru că ne-am declarat atașat de două iubiri mari, față de Dumnezeu și față de neamul românesc, ne-am atras toată ura din partea celor care nu-l iubesc pe Dumnezeu și nu iubesc nici neamul românesc.

Numai Dumnezeu ne poate face atât de rezistenți încât să trecem cu bine peste toate încercările, dar am marea încredere că vom izbândi”, a spus Claudiu Târziu.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button