X

2024, anul tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți. Ce sărbători au fost adăugate în calendarul creștin-ortodox pentru anul viitor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Calendarul creștin‑ortodox pentru anul 2024 a fost tipărit și poate fi deja achiziționat de la pangarele bisericilor din București, Ilfov și județul Prahova, precum și din diferite librării și magazine unde se comercializează cărți și obiecte bisericești.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2024 drept Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anul comemorativ al tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți, notează Ziarul Lumina.

Potrivit sursei citate, în ședința de lucru din 4 iulie 2023, Sfântul Sinod a hotărât înscrierea a trei sfinți în calendarul Bisericii Ortodoxe Române: în ziua de 7 septembrie, Sfânta Cuvioasa Casiana Imnografa; în ziua de 2 iulie, Sfântul Ierarh Ioan Maximovici; în ziua de 28 august, Sfântul Cuvios Iosif Isihastul. De asemenea,  a fost introdusă cinstirea icoanei Maicii Domnului „Axion Estin”, dar și prima prăznuire a sărbătorii Aducerii moaștelor Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou la București, în 13 iulie.

Calendarul creștin‑ortodox pentru anul 2024 este editat, ca în fiecare an, în 6 formate de prezentare, după cum urmează: calendarul foaie de perete; calendarul agendă mică; calendarul agendă mare; calendarul spiră de perete; calendarul de birou cu picior (toate 5 editate de Arhiepiscopia Bucureștilor – Editura „Cuvântul Vieții”); calendarul cu însemnări al Patriarhiei Române – realizat la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

2 comentarii

  1. Lipseste SFÂNTA TAMARA , Reginā a georgienilor, care a ctitorit peste 300 de mānāstiri creștin ortodoxe pe vremea ei, aproximativ secolul 11 – 12, in Georgia, mult mai multe ca Stefan cel Mare.
    Se praznuia pe 2 mai stil nou.
    Lipsesre Sfanta Ketevan, altā Regina crestin ortodoxa, martira a Georgiei, cu sfinte moaste recunoscute.
    Multi alti sfinti lipsesc, cu buna stiinta, calendarul fiibd editat de oameni din BOR ecumenisti.

    1. Lipsesc mulți sfinți români:cei din închisori,lagăre,torturi,anchete și din domicilii obligatorii-din toate tiraniile care au apăsat poporul ăsta crucificat de două mii de ani.
      Pe aceia, sinodiosii din Filaret nu-i pot rabda, ca tare ii ard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button