X

„Patriotism” bolșevic. Ciolacu: Nu există zboruri umanitare. Nu putem transforma România și companiile românești în Crucea Roșie. Statul NU plătește pentru repatrierea românilor din Israel

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședintei de Guvern că au fost aduși în țară peste 2.000 de români aflați în Israel.

Totodată, premierul a mulțumit Ministerului de Externe și companiei Tarom pentru implicare. În schimb, premierul Ciolacu nu a mai amintit de costurile pe care românii care doresc să ajungă în țară trebuie să le suporte, după ce, miercuri, a declarat că statul nu este Crucea Roșie ca să asigure curse gratuite.

„Nu există zboruri umanitare. Nu putem transforma România și companiile românești în Crucea Roșie. În funcție de cei care s-au deplasat și au fost repatriați, în funcție de veniturile lor, statul român, la anumite persoane vulnerabile, în ceea ce privește veniturile, va înapoia banii.

Mai mult, am văzut un preț fix la Tarom de 350 de euro. Le mulțumesc celor de la Tarom pentru decizie, pentru că ei, de fapt, prin acest preț, și-au acoperit doar costurile propriu-zise. Mai mult, ați văzut că foarte multe companii n-au riscat. Tarom a făcut-o. Au fost 10 aeronave de la Tarom, 8 aeronave private care au făcut acest transport, peste 1.709 români care au fost repatriați. Am o singură rugăminte, să înțelegem că în acest moment în Israel este război. Să înțelegem gravitatea situației și că nu putem face pelerinaj în această perioadă, fiindcă există cetățeni români care poate n-au fost suficient de atenți la avertizările statului român și ale MAE și au continuat să meargă în Israel, unde au constatat că de fapt vor trebui să se întoarcă de urgență, pentru că pelerinajul este un pic închis.

Haideți să nu ne mai încercăm unii pe alții. Consider că persoanele vulnerabile…este un cost suplimentar venit la această întoarcere înainte de timpul programat și de biletul pe care îl aveau, nu cred că este o problemă pentru statul român”, a declarat, miercuri,  premierul Marcel Ciolacu, potrivit Digi24.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

  1. Dragii ce distrug creația bântuind prin lume fără asigurare medicală, asigurare anulare zbor daune etc. Fără Asigurare viață și căpușează poporul român să bântuie cu o frecvență și intensitate mai mică.
    Poporul român e popor „sedentar” de păstori agricultori nu de „corturari”.
    Corturarii fac zeci de descideri prin lume fără minima asigurare iar apoi „cerșesc” bani pentru repatrierea lor sau a cadavrului lor.
    Corturarilor
    Un minim de decență!

  2. Citesc aceste randuri si nu pot sa cred ca Dl Ciolacu este un demnitar ce reprezinta interesele poporului roman. Daca cetatenii tai, indiferent ca sunt in vacanta sau la lucru, se afla pe teritoriul unui stat in care a izbucnit un razboi, ca sef al Guvernului ai datoria sa te preocupe IN PRIMUL RAND SIGURANTA LOR. De aceea ti-au votat partidul la alegeri, ca sa ai grija de ei. E strigator la cer acest comunicat, avand in vedere ajutorul imens dat vecinilor nostri implicati tot intr-un razboi. Statul Roman nu este Cruce Rosie pentru ei? Iertati-ma, dar ceea ce declara Dl Prim-Ministru este o palma mare data romanilor. Poate ar fi bine sa va ganditi ca vin alegerile anul viitor. Dumnezeu sa ne ajute toti, caci conducatorii actuali nu ne vor ajuta cu siguranta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button