Este bine ca un creștin să se implice în politică, este aceasta o formă de mărturisire a credinței și cum putem să ne salvăm ca neam au fost o parte din întrebările în jurul cărora a avut loc un dialog între Claudiu Târziu, de această dată în rol de jurnalist, și cunoscutul om de afaceri Sorin Constantinescu.
Dialogul a pornit de la problema implicării creștinului în cetate. E bine ca un creștin să se implice in politică?, a întrebat Claudiu Târziu.
„Da, atâta timp cât are intenții bune și face totul pentru societate, pentru copii, este foarte bine. În politică dacă ai intenții foarte bune și încerci să schimbi lucrurile în societate, să te îndrepți spre partea socială, este un lucru bun. Problema mare la noi este că, de obicei, oamenii cu intenții bune nu prea reușesc să aibă majoritatea în Parlament și atunci ai senzația de neputință. De mulți ani am cochetat să intru în politică, dar e o frustrare enormă să vezi că cei răi au majoritatea”, a explicat Sorin Constantinescu.
În acest context, întreabă Claudiu Târziu, se poate considera implicarea în politică o formă de mărturisire? Căci, până la urmă, fiind mai mulți creștini în politică, și politica statului va fi una creștinească.
„Da, iar acest lucru ar schimba societatea, pentru că societatea românească s-a degradat și din cauza chestiilor nocive care vin din afara țării. Dacă vă amintiți campania „spitale nu catedrale”, totul a fost plătit de niște ONG-uri din Occident pentru a îndepărta oamenii de Biserică.
Biserica și familia ne mai țin uniți pe noi, oamenii. Ai distrus comunitatea din Biserică și din familie, rămânem dezbinați și suntem mai ușor de manipulat și de dus într-o direcție care nu este tocmai creștinească.
Acesta este motivul pentru care se duce această campanie foarte agresivă împotriva Bisericii, deoarece atâta timp cât noi suntem uniți toți în Grădina Maicii Domnului este foarte greu să ne dezbine pe toți”, a explicat Sorin Constantinescu.
În continuare, Claudiu Târziu a amintit despre Referendumul pentru familie, de la a cărui organizare se împlinesc, vineri, 5 ani.
„Cred că fiecare creștin este chemat nu doar să-și trăiască credința în intimitate, așa cum suntem îndemnați de niște farisei, ci să arate că Dumnezeu lucrează în viața lor, atâta vreme cât ei țin aproape de Dumnezeu prin rugăciune, prin fapte bune, prin respectarea poruncilor lui Dumnezeu.
Am văzut că a fost o mare dezbatere pe acest subiect în momentul în care o masă enormă de creștini a fost mobilizată, în 2018, de către Coaliția pentru familie, pentru schimbarea unei definiții în Constituția României, astfel încât să fie blocate inițiativele de schimbare a legii privind căsătoria și să nu lase posibilitatea unor așa-zise căsătorii între parteneri de același sex.
Atunci, peste 3 milioane de oameni au semnat pentru declanșarea referendumului și peste 3 milioane de oameni au votat la referendum, au spus DA, trebuie schimbată definiția căsătoriei, trebuie să fie definită ca uniune dintre un barbăt și o femeie, nu dintre un bărbat și mai multe femei, nu dintr-o femeie și mai mulți bărbați, nu dintre un bărbat și un copac.
Toți acei români, și eu printre ei, au fost acuzați că sunt talibani, că ce avem noi cu oamenii ăia, de parcă asta era discuția, parcă cineva se opunea vieții private a cuiva, când de fapt noi încercam prin asta să ne prezervăm un mod de viață sănătos, să păstrăm cadrele normalității în societate românească”, a menționat Claudiu Târziu.
Cum facem să depășim această tendință a mass-mediei, a unor oameni politici, a unor ong-iști mai vizibili, de a ne enclaviza pe noi, creștinii, de a ne marginaliza, de a ne pune sub oprobriul public?, a întrebat Cladiu Târziu.
Răspunsul omului de afaceri Sorin Constantinescu a fost unul fără echivoc:
„Mersul la biserică și educația copiilor ne mai pot salva ca neam. Dacă rămânem uniți în credință putem să salvăm poporul acesta și să mergem înainte!”
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.