X

PSD și PNL falimentează HORECA

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Creșterile de taxe impuse de PSD și PNL vor afecta și mai mult nivelul de trai al românilor. Iar mersul la restaurant ar putea deveni un lux prea costisitor.

Noile măsuri fiscale, un calvar pentru industria HoReCa. Deficitul bugetar peste ținta asumată de Guvern reprezintă o reală amenințare pentru finanțarea europeană prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

O finanțarea care însumează aproximativ 75 de miliarde de euro. Deși, populația nu are nicio vină pentru risipa banului public, cetățenii de rând vor suporta nesăbuința financiară a guvernanților.

Printre măsurile luate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu este și majorarea cotei TVA de la 5 la 9% aplicabilă produselor bio, panourilor fotovoltaice și pentru sălile de sport. Se va majora taxa pe valoarea adăugată și produselor care conțin zahăr.

Dar cele mai importante schimbări sunt cele care vor lovi achiziționarea de locuințe și supraimpozitarea băncilor, care îi va afecta pe datornicii la bănci.

Cât despre mediul privat, Guvernanții iau în calcul impozitarea cu 3% a cifrei de afaceri, aplicată în domeniul HoReCa. Reprezentanții mediului de afaceri atrag atenția asupra faptului că aplicarea noilor măsuri fiscale va genera un efect de domino.

Adică, restaurantele și unitățile de cazare vor fi nevoite să crească tarifele să-și concedieze o parte din angajați. Prin urmare, rata șomajului va crește, iar consumatorii își vor limita călătoriile. În timp ce restaurantele ar putea intra în faliment.

Marcel Boloș pare din altă lume

Ministrul de Finanțe Marcel Boloș încearcă însă să acrediteze o imagine în roz a apocalipsei fiscale. el susținecă noile măsuri ar fi „blânde” și că antreprenorii din turism sunt „răsfățati”.

„Cei ce au hoteluri și restaurante sunt în continuare aproape cei mai răsfățați. Pentru că au 9% taxa pe valoarea adăugată, au în continuare voucherele de vacanță, 1,8 miliarde de lei”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Vizați de noile măsuri de austeritate sunt și angajații din construcții, cei din IT, industria alimentară și agricultură care nu vor mai fi scutiți de plata CASS. Taxa pe valoarea adăugată nu va crește în cazul alimentelor și medicamentelor, a lemnelor de foc, energiei termice sau a gazelor naturale.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Doar HORECA? Eu sunt de parere ca slugoii, nulitatile si impostorii astia au falimentat deja intreaga Romanie! Vine insa si randul lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button