X

Macron vorbește despre „un puci” în România și Bulgaria intr-o comparație cu Nigerul

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ambasadorul Franței din Niger va rămâne în post în ciuda presiunilor făcute de junta venită la putere în urma unui puci, anunță președintele Emmanuel Macron în cadrul unui discurs făcut în fața ambasadorilor reuniți la Palatul Elysée.  Dar și în ciuda faptului că tot mai multe capitale îi sugerează că se implică prea mult în regiune. Ce ne-am face dacă un astfel de puci ar avea loc în Bulgaria ori în România, se întreabă liderul de la Palatul Elysée citat de RFI.

Consiliul Național pentru salvarea patriei (CNSP) care a preluat puterea în Niger, la finele lui iulie, i-a dat, pe 25 august, 48 de ore ambasadorului francez, pentru a părăsi Niamey.

Ministerul de Externe francez a precizat, de partea sa, că „puciștii nu au nicio autoritate pentru a formula o astfel de cerere, doar autoritățile alese în mod legitim o pot cere”.  

Ambasadorul este în continuare la Niamey, potrivit declarațiilor făcute de președintele Emmanuel Macron care, a evocat situația în cadrul reuniunii anuale a diplomaților francezi, ce a avut loc luni dimineață, la Palatul Elysée.

Președintele Franței, Emmanuel Macron a amintit întregul puci dar, precizează și că unele capitale – de la Washington și până la unele europene-  i-au cerut să nu se implice prea mult deoarece devine periculos. Dar, se întreabă el, dacă un astfel de puci ar avea loc în România ori în Bulgaria, nu ar trebui să reacționăm, se întreabă el?

Nu este clar de ce Macron a evocat posibilitatea unui puci în România și Bulgaria.

Emmanuel Macron: „Este o lovitură de stat împotriva unui președinte ales democratic, ce provine dintr-o etnie minoritară care a început reforme curajoase, economice, politice dar care clarifică mai toate domeniile, un președinte care este angajat în întreaga agendă internațională – aceeași care este a noastră și a Națiunilor Unite. Acesta este ținut ostatic de puciști de o lună, în palatul prezidențial. Ni s-a reproșat că Franța este prea angajată în a-l susține pe președintele Bazoum. Dar ce am face dacă s-ar întâmpla așa ceva în Bulgaria ori în România? Am spune la fel că nu ar trebui să ne angajăm prea mult?”

Președintele Franței consideră că politica Parisului este cea bună. Şi nuanțează faptul că această politică se axează pe curajul președintelui Mohamed Bazoum, pe angajamentul diplomaților și a ambasadorului aflat la Niamey care rămâne în post în ciuda amenințărilor și a presiunilor formulate de junta nelegitimă instalată la putere și grație forțelor de securitate și a militarilor prezenți în Niger. 

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

  1. Macron a fost pus pe locul unde se află ca să servească interesele Internaționalei Comuniste și nu ca să își dea cu părerea despre situații locale care nu intră în competența lui, el fiind bancher de profesie, deși pentru mine e ciudat știind că a luat bacalaureatul abia a 3-a oară. Nu o spun eu, o spun fostii lui colegi de clasă , din care unul a scris o carte în urmă cu vreo 4 ani, intitulată ” Bienvenue en Macronie” ( Bine ați venit în Macronia). Poate că știe că va fi cîte un putch de căciulă , ținînd cont de cercurile în care se învîrte. Cercuri care au deja soluții pe care așteaptă doar să le aplice unor probleme tot de ele create, prin agitatori sau agenți deghizați în patrioți locali de multe ori. Macron a fost pus ca sa distrugă ce a mai rămas din ceea ce a fost odată ” La belle France”, cu toată istoria și valorile ei tradiționale. Și a reusit aproape pe deplin, el și gasca lui de dezmatati. Întrucît el e ” legitim”. Adică pus de cine face cărțile de vreo 2000 de ani încoace , evreimea internațională organizată, poporul fiind absent aproape cu desăvîrșire de la participarea la propriul său destin, după cum se vede. Ca peste tot.

  2. Un apel umanitar pentru o mămică săracă cu 2 copilași mici și însărcinată cu un bebe în luna a 4-a care a scăpat de avort, și are și el o șansă la viață ! Să îi ajutăm și noi să lupte cu sărăcia și nevoile

    Mihaela are 18 ani și este însărcinată cu al treilea copilaș, în luna a 4-a. Mai are încă 2 copilași, Matias, 1 an și jumătate și Silvia, de 6 luni. Tatăl lor, Nicolae, are 21 de ani și muncește cu ziua pe șantier ca muncitor necalificat.

    În urma unui apel umanitar, pentru ca Mihaela să nu avorteze copilașul, s-au strâns bani de la oameni cu suflet și s-au mutat și ei 2 luni cu chirie, fondurile s-au terminat, iar acum riscă să ajungă într-o casă părăsită, nu se știe și rudele din familia extinsă dacă le pot oferi ajutor. Le-a fost promis ajutor de la “Centrele Roua”, dar nu s-a strâns nimic pentru ei…. Nicolae, tăticul copilașilor, muncește și el cât poate, are probleme cu inima, și nu are nici asigurare medicală. Din cauza sărăciei, când a fost mic, nu a fost deloc la școală și îi este greu să găsească un loc de muncă stabil.
    Haideți să ajutăm această mămică, își îngrijește copilașii și îi educă, iar acum are și gânduri grele, că îi pare rău că nu a fost la avort, acum sarcina fiind avansată și interzis prin lege nu va merge la avort…Copilașul are o șansă la viață, dar mămica se luptă cu gânduri de deznădejde. Haideți să ajutăm și noi această familie ! Dacă fiecare punem o sumă de câteva sute de lei, se va strânge un fond de ajutor, copilașii uneori se îmbolnăvesc, acum nu se știe unde vor sta și în situația lor, un ajutor pentru plata întreținerii și pentru mâncare contează tare mult. Să strângem împreună un fond pentru nevoile urgente. Iar când facem această milostenie putem să ne rugăm și pentru cei adormiți ai noștri.

    Mihaela și copilașii s-ar bucura și ei de o porție de mâncare, e mare milostenie pentru ei! Iar bunica Mihaelei are nevoie de medicamente pentru BPOC, i se taie respirația.

    Numărul de telefon al familiei este 0786638346 și las și adresa mea de e-mail [email protected]

    Să facem fiecare ce putem, fiecare ajutor e bine-venit!

    Să facem și o rugăciune la Sfântul Nicolae și Sfântul Mina!

    Mihaela spune că nu își va părăsi niciodată copilașii, îi iubește tare mult, dar tinerii azi nu mai au educație, nu au cateheză, ea credea că e mai bine să avorteze copilașul decât să ajungă într-o situație grea și să le ia Protecția copilului toți copilașii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button