Ca în cazul bombei atomice: Sam Altman, șeful OpenAI recunoaște: „Ce mă face să nu pot dormi este ideea că am făcut deja ceva foarte rău lansând ChatGPT!”

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, spune că nu poate dormi de grijă că a făcut ceva rău prin lansarea ChatGPT, din cauza pericolelor implicate de inteligenţa artificială.

Într-o conversaţie din timpul unei călătorii recente în India, Altman a spus că este îngrijorat că a făcut „ceva cu adevărat rău” prin crearea ChatGPT, care a fost lansată în noiembrie şi a stârnit un val de interes pentru inteligenţa artificială.

„Ceea ce mă face să nu pot dormi este ideea ipotetică că am făcut deja ceva foarte rău lansând ChatGPT”, i-a spus Altman lui Satyan Gajwani, vicepreşedintele Times Internet, la un eveniment organizat miercuri de Economic Times.

Altman a spus că este îngrijorat că „poate că a fost ceva greu şi complicat” pe care echipa sa a ratat când lucra la chatbot. Întrebat dacă AI ar trebui reglementată în mod similar cu energia atomică, Altman a spus că trebuie să existe un sistem mai bun pentru a audita procesul.

„Să avem un sistem astfel încât să putem audita oamenii care o fac, să-l licenţiem, să avem teste de siguranţă înainte de implementare”, a spus el.

Numeroşi lideri tehnologici şi oficiali guvernamentali şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la ritmul de dezvoltare a platformelor AI.

În martie, un grup de lideri tehnologici, inclusiv Elon Musk şi cofondatorul Apple, Steve Wozniak, au scris o scrisoare deschisă cu Institutul Future of Life, pentru a avertiza că sistemele AI puternice ar trebui dezvoltate numai după ce se va avea încredere că efectele lor vor fi pozitive şi riscurile sunt gestionabile.

Scrisoarea solicita o pauză de şase luni în instruirea sistemelor AI mai puternice decât GPT-4.

Altman a spus că din scrisoare „lipsesc nuanţe tehnice despre unde avem nevoie de pauză”.

La începutul acestei luni, Altman a făcut parte dintr-un grup de peste 350 de oameni de ştiinţă şi lideri tehnologici care au semnat o declaraţie prin care îşi exprimă îngrijorarea profundă cu privire la riscurile AI.

„Atenuarea riscului de dispariţie din cauza inteligenţei artificiale ar trebui să fie o prioritate globală alături de alte riscuri la scară societală, cum ar fi pandemiile şi războiul nuclear”, se arată în declaraţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X