X

„Familia Iohannis acţionează în contratimp cu suferinţa profundă a principalei bresle care contribuie la educaţia poporului român”

  • „Cum să cânţi – O lume minunată – când în stradă lumea este devastată, deprimată, dezbinată?”
  • „Iohannis este mai distant ca niciodată de o criză profundă a societăţii româneşti care loveşte la temelia dezvoltării.  (…) Omul e mizantrop, e limpede, nu are chef să aibă contacte cu alţi oameni. Este autosuficient, este arogant”
  • „Consecinţele lipsei de educaţie le vedem şi la nivelul conducerii politice a ţării”
  • „Pensiile speciale sunt o catastrofă morală, o discriminare care umileşte celelalte categorii”
  • „Cred că Ciucă în realitate este un băiat de treabă, dar e vinovat pentru că ştiind că e o nulitate politică, continuă să stea acolo”
  • „Ciolacu este mult peste Ciucă în materie de experienţă politică”
  • „E limpede că pe tot ceea ce înseamnă numiri în poziţii importante vine un aviz de la servicii, total nenatural”
  • „PNL este un partid depersonalizat, deposedat de propria lui putere”
  • „În PSD, partidul este mult mai ierarhizat, este mai aproape de originile lui neocomuniste”
  • „E limpede că AUR va avea un candidat la Preşedinţie redutabil, poate chiar în turul doi”
  • „Drulă, de la care eu m-aş fi aşteptat mai mult, pare că nu-şi găseşte suflul”
  • „O mişcare de dreapta reunificată, cu un vector puternic de imagine ca Koveşi, ar putea pune mari probleme în turul 2”
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Am de ales între a repeta banalităţile despre preşedintele Iohannis sau a spune altceva. Banalităţile sunt aşa: încă o dovadă că preşedintele este rupt de realităţi. Iohannis nu cunoaşte terminologia limbii române: a vorbit de o generaţie, când e vorba de o promoţie. Iohannis spune că li s-a dat ce-au cerut, când profesorilor nu li s-a dat ce-au cerut.

Iohannis, care se apropie de capătul celui de-al doilea mandat, pare că e din ce în ce mai plictisit. N-are înţelegere, atenţie şi nici empatie faţă de lucruri care ţin de esenţa morală a funcţiei lui. Iohannis parcă ratează orice ocazie să îndrepte din marele rău. S-au legat multe speranţe de Iohannis: ca neamţ, ca profesor, ca fost inspector, ca fost primar de succes. Iohannis este mai distant ca niciodată de o criză profundă a societăţii româneşti care loveşte la temelia dezvoltării.

Educaţia este o rană deschisă care în acelaşi timp este simptomul unei dureri cumplite a societăţii. Consecinţele lipsei de educaţie le vedem şi la nivelul conducerii politice a ţării. Oamenii care conduc azi sunt mai needucaţi decât oricând altcândva. Iohannis arată o nervozitate de prost gust. M-aş fi aşteptat ca Iohannis să amâne rotativa ca să aibă el ocazia să închidă greva, să se încarce cu meritele şi creditele gestului politic. Iohannis nu a trăit din salariul de profesor, el a trăit din chiriile caselor. Meditaţiile nefiscalizate sunt secretul unic şi irepetabil al familiei lui Iohannis.

De unde să aibă înţelegere pentru profesori? Este ca în pandemie. Criza este o realitate, întotdeauna lucrurile au mers prost în Educaţie. Pe această realitate, fiecare se suie potrivit propriilor interese. AUR vede un sabotaj fără sfârşit în profunzimile societăţii româneşti – de care sunt vinovaţi cei de la putere. Alţii încearcă să blocheze un transfer de putere care i-ar dezavantaja – contestatari ai lui Ciucă din PNL.
Unii încearcă să se ferească de o capcană – PSD.

Când apare o flacără, trebuie să o stingi repede. Dacă focul se întinde, trebuie să suni la 112 să chemi pompierii. Să vezi atâta lipsă de inteligenţă politică, Guvernul nu a ascultat oamenii. Guvernul a uitat că dascălii nu sunt manifestanţi de rând, că sunt categoria cea mai neglijată. Medicii au fost recompensaţi profesional. E o prostie să se pună în discuţie acum veniturile din zona Armatei. Pensiile speciale sunt o catastrofă morală, o discriminare care umileşte celelalte categorii. Guvernul s-a bâlbâit, i-a desconsiderat pe profesori.

Asta a primit un fel de lumină verde de la Cotroceni. Mi se pare o ocazie pierdută de viitorul, potenţialul premier Ciolacu: putea să negocieze separat, în numele viitorului lui mandat. Tot ce se discută cu greviştii se aplică în mandatul lui Ciolacu. Ciolacu putea să zică: ajutaţi-mă pe mine acum ca eu să vă pot ajuta pe voi. Această manevră i-ar fi crescut puţin cota lui Ciolacu”, a declarat Doru Buşcu, editorialist Caţavencii, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Foc din cer:
    Fulgerul a ars o „biserică” care a participat la festivitățile „paradei gay” în SUA!
    „A fost un fulger de foc și a ars-o.”

    „Biserica” protestanta (congregationala) istorică din Massachusetts, SUA, care a participat la celebrarea paradei gay, a fost lovită de fulger și arsă!
    Deodată, la ora 15, o „sabie” înflăcărată a brazdat cerul venind peste biserică și a tăiat cladirea bisericii în două!”

    https://twitter.com/GBalloutine/status/1665714168840724480?s=20

    Video captures historic Mass. church go up in flames, spire tumble
    https://nypost.com/2023/06/04/video-shows-historic-mass-church-on-fire-after-being-struck-by-lightning/

  2. Am citit cu voce o brosura despre proorociile Apocalipsei. Acolo se vorbeste despre desfacerea succesiva a celor sapte peceti. O data cu desfacerea pecetii a saptea incepe sfarsitul lumii. Perioada dintre pecetea a sasea si a saptea va fi mai indelungata decat cele anterioare si se imparte in sapte perioade mai scurte. Staretul s-a uitat la mine si a zis: Parintele Ioan de Kronstadt spune ca pecetea a sasea este deja desfacuta…intelegi? Si parintele a spus acest lucru atat de serios si ganditor, dar apoi iarasi a inceput sa glumeasca. Era greu cu parintele, nu puteai sa-l intrebi nimic. Daca intrebai ceva sau cereai o explicatie, imediat primeai un raspuns: tu ai preotul tau, el iti va explica totul. DIN CARTEA: VIATA SFANTULUI STARET NECTARIE DE LA OPTINA

  3. Neamțul și cu jidoavca, paiațe puse în vitrină ca deținători ai funcției supreme în colonia abjectă România, îmi amintesc de o altă pereche celebră: tătarul și jidoavca. Tătarul se chinuia și el cu limba română, înfierând puterile imperialiste și amestecul în treburile interne(în timp ce mafia securisto-cominternistă făcea ce voia în țară) așa cum neamțul înfierează dușmanii statului de drept și societății deschise, în timp ce jidăncile au același dispreț imperial față de neamul românesc, nevoile sale și aspirațiile sale reale.

  4. Doamnelor și Domnilor Profesori
    Iohannis și gașca lui sunt imuni la greva dvs.
    Boicot la firmele Austriece, băncile lor, Kaufland, Carrefour, etc
    Iar la anul viitor să votați orice în afară de PNL, PSD, UDMR,USR.
    Doar așa sare că ars IL PRESIDENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button