X

Adrian Năstase: REGELE CHARLES, LOBBYST AL UNGARIEI PENTRU RECUPERAREA TRANSILVANIEI

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

de Bogdan Tiberiu Iacob, preluare Inpolitics

Fostul premier Adrian Năstase lansează o ipoteză cel puțin incendiară legată de vizita suveranului britanic în România, afirmînd că acesta s-ar putea să fie folosit de Ungaria pentru lobby internațional în spinoasa chestiune transilvană.  Într-o emisiune la Canal 33, Năstase invocă inclusiv o coincidență aparte, anume derularea într-un interval restrîns de timp a unor evenimente precum vizita președintei Ungariei în Transilvania, sejurul lui Charles și aniversarea Trianonului. În plus, Năstase atrage atenția că în jurul lui Charles, la vizitele lui, se remarcă o mare prezență a etnicilor maghiari.

”Nicolae Titulescu, semnatar al Tratatului de la Trianon, atrăgea atenția asupra a ceva ce s-a dezvoltat după 1920, și anume lobbyul maghiar, prin reprezentanții unguri, prin discuțiile de la Liga Națiunilor șamd. Evident că o vizită în România a celui care e acum regele Marii Britanii e importantă și ea poate fi foarte bine ”vîndută”, în termeni de PR. Pe de altă parte, eu sunt Toma Necredinciosul, îmi amintesc că zona în care a funcționat cel mai bine lobbyul maghiar este Londra. Mă uit la faptul că Regele a mers în zone în care era însoțit de contele Tibor Kálnoky, a fost înconjurat de o anumită ambianță mai curînd maghiară, mă gîndesc la discuțiile nepublice, bănuiesc că multe dintre ele legate mai puțin de România și mai mult de Transilvania și de o anumită istorie a Transilvaniei. Poate că lucrurile nu s-au întîmplat așa, dar cred că ar trebui să ne aducem aminte că ziua de 4 iunie e semnificativă pentru noi din punctul de vedere al semnării Tratatului de la Trianon. Dacă adăugați vizita președintei Ungariei în Transilvania…lucrurile acestea, dacă le pui împreună, apar niște semne de întrebare. Nu legate de Rege ca atare, ci de faptul că el poate fi folosit într-o acțiune de lobby internațional pe termen mai lung, apropo de strategiile pe care Ungaria a știut să le construiască” a spus fostul premier.

Comentînd descinderea suveranului la palatul Cotroceni, Năstase a spus: ”Eu cred că de data aceasta Regele Charles – sau echipa lui – a făcut o concesie. La vizitele anterioare, el mergea doar în Transilvania, la fel ca unii demnitari unguri care vin doar în Transilvania, fără să treacă pe la București. De data aceasta a acceptat să treacă și pe la București”.

Fostul premier a mai amintit că Charles, care se revendică tot mai des ca descendent din Vlad Dracul, a fost cel care a blocat, cu ani în urmă, realizarea unui important obiectiv turistic, parcul Dracula de lîngă Sighișoara, ”pentru că am fi afectat niște copaci care erau acolo, în zonă. Și proiectul a murit. În schimb, pe e-bay se vînd mii de obiecte cu brandul Dracula, dar toate fabricate în SUA”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Adrian Nastase a facut parte din programul young leaders al forumului economic mondial in anii ‘ 90, el serveste asa zisa elita si nu poate fi considerat ca facind parte dintre noi, ceilalti ce ocupam acest pamint romanesc, instrucit misiunea lui e dimpotriva, cea de a trada si pamintul, si poporul ; el este o unealta a noii ordini mondiale si a asa zisei elite mondiale ( asa numitul useful idiot )

  2. Adrian Năstase, numai idiot nu poate fi numit. Indiferent din ce a făcut parte, este clar că nu mai face după ce a fost ” sacrificat”.
    Este pe linie moartă de atunci încoace. Nici nu mai vrea, nici nu mai este vrut. Undeva, s a întâmplat ceva, atunci.
    Ceva ce, probabil, trebuia să facă și nu a făcut sau nu a vrut sa facă.
    Deși era, după cum circula zvonul, de gradul 33. Sigur nu știm ce grad avea dar, sigur, acum nu mai înseamnă nimic în liga aia. Iar Năstase este deștept și cult. Suficient cat sa fie luat in seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button