X

Așa o fi? Maia Sandu spune că basarabenii nu sprijină ideea unirii cu România chiar dacă circa un milion au și pașaport românesc

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a spus că ideea unirii țării cu România nu se bucură de mult sprijin din partea cetățenilor republicii, așa că autoritățile s-au concentrat pe ideea integrării europene. 

„Există susținere pentru reunificarea cu România, dar nu este suficient. Sunt oameni care promovează această idee, dar nu sunt de ajuns. Există sprijin pentru integrarea în UE și pentru asta ne străduim”, a spus Sandu într-un interviu cu Geopolitique.

Ea a confirmat că aproximativ un milion de cetățeni  ai Moldovei au și pașaport românesc, dar mulți se tem și de o eventuală unificare a celor două țări.

„Într-adevăr, există o discuție care durează de mult timp, dar din nou, nu există suficient sprijin pentru asta. Dar Moldova are suficient sprijin pentru a deveni membră a UE și pentru asta ne străduim, „, a subliniat Sandu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Sunt pentru unirea Romaniei cu Republica Moldova, dar nu acum. Cel mai bine pentru Republica Moldova e sa ramana neutra, ca pana acum, altfel va fi “ucrainizata” iar soldatii macelariti ca in Bakhmut.
    Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button