Derapaje în UE. Iubirea de mamă a fost interzisă
A-ți iubi părinții a devenit deja o crimă în țările Uniunii Europene. Astfel, s-a ajuns ca statul să smulgă copiii din sânul familiilor și să-i închidă în centre sociale, pe motiv de atașament excesiv față de mame. Acțiunile de confiscare a copiilor s-au înmulțit și s-au extins în tot mai multe state din UE, aceasta fiind noua politică a Uniunii Europene, la care, iată, va adera și România, prin controversatul Observator al copilului, prevăzut ca jalon în PNRR.
Comisia de Petiții a Parlamentului European a fost implicată, miercuri, într-un scandal uriaș, după ce eurodeputații au respins un raport împotriva politicii abuzive a Germaniei de confiscare a copiilor din sânul familiilor. Raportul ar fi putut avea o putere semnificativă asupra statului german, care ar fi fost obligat să returneze copiii familiilor, ne spune Marius Tudor, consilier în Parlamentul European. Unul dintre motivele pentru care copiii au fost luați din familie a fost ”un atașament excesiv față de mamă”, pentru că în Germania lucrul acesta ar fi împotriva siguranței copilului.
”La școală copilul spunea că-și iubește mama, că îi este dor de mama, că vrea să stea cu mama și atunci Protecția Copilului a intervenit. Este și cazul unei românce din Germania, căreia i-au luat fetița și au instituționalizat-o pentru că fetița și-a exprimat iubirea față de mamă în mediul școlar. De doi ani fetița a fost luată de la mamă și de la tată, iar patru luni de zile mama, săraca, nu a avut drept nici să-și viziteze copilul în centrul ăla social. Acum o poate vizita doar periodic, dar statul german nu are de gând să-i dea copilul înapoi. În Germania este prevăzut în legislație că și statul are drepturi asupra copilului pentru că îi oferă acces gratuit la educație și la alte servicii publice”, ne-a declarat Marius Tudor, consilier în Parlamentul European.
România se aliniază
Ceea ce s-a întâmplat în Parlamentul European cu acest vot este incredibil, pentru că majoritatea eurodeputaților sunt părinți, ne spune consilierul Marius Tudor. Acesta arată că politica de abuzuri ale statelor împotriva părinților există deja în Austria, în Germania, în statele nordice și acum se pare că, prin acest Observator al copilului din România, care este jalon în PNRR, se încearcă abordarea asta și la noi în țară.
”Sub pretextul prevenției, majoritatea copiilor din România sunt expuși riscului de separare de familie, pentru că mulți români sunt săraci, mulți sunt plecați în străinătate, cu sau fără copii. Există un articol în proiectul de lege al Observatorului copilului conform căruia, dacă copilul a emigrat pe o perioadă mai mare de un an, poate fi separat de familie. Păi dacă tu, stat, nu ai fost în stare să scoți din sărăcie copiii României, vii acum să dai o lege prin care să mi-i iei? Păi de ce? Te-ai chinuit tu cu ei? I-ai îmbrăcat tu, i-ai încălțat tu? Sau ai tu resurse financiare îndeajuns de multe să ai grijă de ei, când zeci de ani nu ai putut s-o faci? Ei, de fapt, urmează doar niște ordine. La inițiativa unui eurodeputat de la USR, acum Reper, anul trecut a fost adoptată la nivelul UE garanția pentru copii. În această garanție se regăsește și abordarea asta a Observatorului copiilor, în care toți copiii aflați în diferite situații dificile sunt băgați într-o bază de date”, ne-a precizat consilierul Marius Tudor.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
De fapt, prin astfel de legi se duce o luptă pentru desacralizarea lumii. Despre oamenii insensibili spunem că nu mai au nimic sfânt. E groaznic să existe o societate întreagă astfel educată: fără iubire de Dumnezeu și de aproapele! Exact opusul poruncilor evanghelice!
Ce șanse de mântuire vor avea astfel de oameni? Dacă nu poți să-ți iubești părinții, cum mai poți să-ți cultivi iubirea față de ceilalți semeni? Vor o societate de brute care să se subordoneze, totuși, cuiva din moment ce au o problemă cu iubirea părinților. Cui să se subordoneze? Inteligenței artificiale, probabil… Nu ar trebui să permitem așa ceva.