X

Daea a făcut-o din nou de oaie! Anunță că România va fi inundată de cereale ucrainene

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunțat vineri, în urma unei întâlniri cu omologul său din Ucraina, Mikola Solski, măsurile luate de România pentru protejarea fermierilor români. „În condițiile în care România a rămas singura poartă de intrare pentru import mă aștept și ne așteptăm ca să apară în România, din dorința de a prelua produsele din Ucraina, o cantitate mai mare ca până acum. Deci o situație mai dificilă pentru țară, în condițiile în care ceilalți și-au închis granițele”, a spus Petre Daea, scrie Mediafax.

În ceea ce privește importurile, autoritățile române vor preleva probe din produse la vamă.

„Semnalul pe care l-a avut Slovacia, cu privire la identificarea într-un lot de 1.500 tone de grâu de depășire a pesticidelor, fiind un semnal de alertă, în privința importului am luat următoarele măsuri, iar Mikola le-a apreciat ca fiind corecte, și anume să prelevăm probe în vamă. Aici sunt două aspecte, sunt birouri vamale în țată și acolo, și la frontieră. Pentru nevoia de a păstra fluidizarea traficului, în așa fel încât să facem două lucruri bune, să nu aglomerăm întrările în graniță, dar să ne asigurăm că produsul respectiv este în regulă. Până acum am procedat la prelevarea de probe la destinație, de data aceasta am considerat că este mai corect așa. Aceasta este măsura pe care am luat-o pentru produsele care se importă”, a mai spus Daea.

Ministrul a precizat că atunci când Comisia va hotărî să se oprească importul, „lucrurile acestea vor dispărea”. Petre Daea a anunțat și măsurile luate de autoritățile române în ceea ce privește tranzitul produselor din Ucraina.

„Cu privire la transport am stabilit așa, să punem un sigiliu, chiar dacă are sigiliu mijlocul de transport, fie el rutier, feroviar sau barje. Sigiliul pus peste cel care există este siguranța noastră că îl putem urmări și va fi urmărit prin sistem și confirmat la destinație că a ajuns sub un sigiliu neviolat”, a explicat ministrul. Cei doi miniștri ai Agriculturii din România și Ucraina au convenit să aibă comunicări săptămânale atât în ceea ce privește importurile de produse agricole, cât și tranzitul acestora prin România.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

4 comentarii

    1. Mda, așa vorbește o adevărată nazistă mare admiratoare a rusofilei Șoșon șoșoacă.
      După dorinţa voastră Ucraina trebuie să devină din nou a rușilor.

    2. Nu-i asteapta nici o spanzuratoare, doamna! Sau cel putin pe-al nostru, pe Daea. Pur si simplu nu are cine sa-l spanzure! Pentru o judecata si o executie populara, asa cum ati spus dv.s. (si cum au mai fost in ultima suta de ani in alte tari – de ex Ungaria, Italia, Finlanda), e nevoie de un popor care sa o faca; ori, romanii nu par a fi un popor, ci doar o populatie. Si va rog sa nu-mi veniti cu prostia ca Ceausescu a fost dat jos, judecat si impuscat de maniosul popor roman, ca stim bine de acum cine si ce interese au avut ca Ceausescu sa dispara…Daca Daea ar fi facut astea in Polonia sau in Ungaria, da…ar fi avut sanse sa fie spanzurat sau linsat in piata publica, insa, in Romania…nici o sansa. Daea o sa fie in continuare ministru pana cand stapanii de la Bruxelles o sa considere ca si-a indeplinit stagiul de slujire cu credinciozitate, si atunci poate ca o sa-l rasplateasca cu un post caldut, binisor platit si ferit de ochii lumii, la CE. Doamna, sa fim sinceri si sa nu ne imbatam cu apa: pe romani (sau pe maaarea majoritate) pur si simplu nu-i intereseaza altceva decat micii, berea, manelele si serialele de doi bani gen „Las Fierbinti” ori de pe netflix. Fara suparare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button