X

Ne opunem ghetoizării orașelor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

AUR se opune unui proiect de lege care urmărește ghetoizarea orașelor, conform unei strategii a Comisiei Europene. Este vorba despre conceptul „orașului de 15 minute”, idee ce aparține unui cunoscut urbanist, profesor la Sorbona. El a gândit un oraș viu în care la fiecare 15 minute de mers pe jos sau cu bicicleta ar trebui să găsești o școală, o grădiniță, un parc, o farmacie sau o piață. În fapt, prin acest proiect se instituie un control total al statului asupra modului în care cetăţenii se deplasează în oraşe, ba chiar şi asupra spaţiului de locuit şi numărul de rezidenţi la hectar. 

Adoptarea unei astfel de lege va avea însă consecințe dramatice, avertizează deputatul AUR Ilie Coleșa. Prin impunerea unui astfel de model, prin introducerea unor taxe și restricții privind folosirea automobilului personal, se vor crea adevărate ghetouri urbane. La inițiativa AUR, acest proiect de lege a fost retrimis la comisiile raportoare.

„Este o lege care folosește cuvinte frumoase și complicate, dar care este foarte nocivă – mobilitate durabilă, mobilitate incluzivă, reducerea gazelor cu efect de seră, dezvoltare orientată pe transport public nemotorizat sau alternativ. Acest proiect ne va duce la un fel de închisoare, la imposibilitatea de a ne deplasa. Va duce la impunerea transportului în comun sau alternativ. Prin această lege se impune eliminarea mașinilor personale, prin suprataxare și interzicerea accesului în anumite zone”, a explicat Ilie Coleșa.

Reprezentanții AUR au transmis că vor lupta pentru respingerea acestei legi, pentru oprirea oricăror taxe și impozite suplimentare, pentru libertatea de mișcare și pentru o densitate urbană mai mică.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

4 comentarii

  1. Adică prin proiectul de lege amintit se înființează un fel de lagăre de concentrare în care se introduc un supermarket în loc de cantină, o școală și o grădiniță ca părinții să fie la un loc cu copiii și în care kapoul nazist și turnătorul sunt înlocuiți cu camera de luat vederi. În plus, ai voie să deții bicicletă și un card ca să ți se pară că ești liber. Dar nu poți părăsi spațiul de 15 minute așa că te afli într-o închisoare. Spuneți-i cum vreți: ghetou, lagăr de concentrare, bantustan, etc. Tot o închisoare este atâta timp cât dincolo de garduri și bariere vor exista unii ce se vor plimba de voie prin toată lumea după bunul plac și vor decide soarta celor închiși. Parlamentarii ăștia sunt întregi la minte? Adică unii pentru că sunt săraci vor fi toată viața închiși iar unii pentru că sunt bogați vor fi liberi. Dumnezeu nu va tolera asta.

    1. Un alt cuvânt este potrivit: coteț. Orașe-coteț în care goyimii vor fi vaccinați, hrăniți, controlați și sacrificați de stăpânii jidani.

  2. Imaginați-vă ce înseamnă aceste bantustane sau lagăre de concentrare în condițiile proliferării ideologiei LGT, legalizării pedofiliei și eutanasierii pentru că acesta este trendul. Lucru foarte curios, deși am cercetat prin presa internațională, nu am găsit o altă țară în care să se discute despre un asemenea proiect de lege. Probabil experimentul se aplică la noi pentru că pe timpul plandemiei românii nu prea au protestat ca în alte țări.

  3. Nu este necesară nicio astfel de lege. În orașe, oamenii au fost suficient de întreprinzători pentru a construi în apropierea blocurilor, piețe, școli, magazine diverse etc. Limitarea mișcării oamenilor dintr-o parte în alta pune lumea într-o mare încurcătură. De asemenea, pot exista cartiere aprovizionate diferențiat, în funcție de diferite criterii… Cred că aici se dorește a se ajunge…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button