X

[VIDEO] Mii de oameni au manifestat la Praga împotriva sărăciei, a NATO și a UE: “Guvernului ceh îi pasă mai mult de Ucraina decât de poporul său”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mii de oameni au manifestat astăzi în Piața Wenceslas din Praga împotriva guvernului prim-ministrului Petr Fiala , împotriva NATO și UE și împotriva ajutorului pe care Cehia îl acordă Ucrainei atacate de Rusia, scrie Le Repubblica.  

Ne-am adunat astăzi pentru a ne revolta împotriva acestei sărăcii”, a declarat Jindrich Rajchl, avocat și lider al partidului PRO care a organizat mitingul, mulțimii adunate în Piața Wenceslas din Praga.

Demonstranții au criticat și NATO și au cerut pace imediată în Ucraina, care luptă împotriva invaziei ruse de mai bine de un an.

După încheierea protestului antiguvernamental, un grup de protestatari s-a îndreptat spre Muzeul Național, unde un grup de susținători ai Ucrainei și ai UE manifestaseră anterior. Activiștii au vrut să dărâme steagul ucrainean de pe fațada muzeului și unii dintre ei au intrat în clădire. Poliția antirevoltă a intervenit și a creat un cordon în fața intrării și, ulterior, a arestat cincisprezece manifestanți. Potrivit ministrului de interne ceh Vit Rakusan un polițist a fost rănit.

Țara, care are 10,5 milioane de locuitori, este membră a UE și NATO, a trimis Ucrainei un ajutor militar și umanitar substanțial de la începutul invaziei ruse din februarie 2022. Iar oponenții guvernului lui Petr Fiala susțin că acestuia din urmă îi pasă mai mult despre ucraineni decât despre propriul său popor.

Protestatarii i-au cerut premierului de centru-dreapta și executivului său să demisioneze, în timp ce Rajchl a spus că dorește un guvern care „se preocupă în primul rând de interesele cetățenilor cehi”.

Republica Cehă se confruntă de un an cu niveluri record de inflație, în principal din cauza creșterii prețurilor la energie cauzată de războiul din Ucraina. În februarie, rata anuală a inflației a acestei țări de 10,5 milioane de locuitori, membră a UE și NATO, a ajuns la 16,7%, scrie RTBF.

https://twitter.com/PeImeniPusha/status/1634614448022507520?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1634614448022507520%7Ctwgr%5E7410297b3a73395d448a04bb2a18016ddbb7c46e%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fmariustuca.ro%2Fexterne%2Fmii-de-oameni-au-manifestat-la-praga-impotriva-saraciei-a-nato-si-ue-guvernului-ceh-ii-pasa-mai-mult-de-ucraina-decat-de-poporul-sau-65549.html

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button