X

[VIDEO] Rămas fără soluții pentru țară, Ciucă e nevoit să apeleze la inteligența artificială: ION – primul consilier guvernamental

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Premierul Ciucă are un nou consilier în echipa guvernamentală. Se numește ION, iar șeful Executivului a ales să-l și prezinte, la începutul ședinței de miercuri, de la Palatul Victoria, de față cu miniștrii din Cabinetul pe care-l conduce, pe consilierul guvernamental care foloseşte inteligenţă artificială. Nu oricum, ci schimbând câteva cuvinte cu robotul ce seamană foarte mult cu o oglindă.

„O să începem şedinţa de Guvern cu o surpriză. Astăzi este 1 martie, e prima zi calendaristică a primăverii, este ziua Mărţişorului. Le doresc doamnelor şi domnişoarelor să aibă o primăvară frumoasă şi astăzi avem o surpriză care nu aparţine Guvernului, ci aparține unor români care au avut o iniţiativă de apreciat.

Guvernul României marchează astfel o premieră la nivel naţional şi internaţional pentru că discutăm despre primul consilier guvernamental care foloseşte inteligenţă artificială. Este aici în stânga mea. Vi-l prezint. Numele lui este ION şi vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei NOI”, a început prin a spune șeful Guvernului, în debutul ședinței de miercuri a Executivului.

Ce rol are consilierul ION

Până să „discute”, scurt, cu robotul ION, care are aspectul asemănător unei oglinzi, Ciucă a mai spus: „Va primi rolul de consilier onorific al premierului şi apreciez că rolul lui e să ne ajute pe noi să îi putem ajuta mai bine pe cetăţenii români, informând Guvernul României în timp real cu propunerile, cu problemele şi cu dorinţele românilor”.

Totodată, șeful Executivului a mai spus: „E o iniţiativă a unor cercetători şi profesori români. (…) Proiectul ION reprezintă un sistem care (…) foloseşte inteligenţă artificială pentru a capta rapid şi automat părerile, doleanţele românilor, folosind informaţiile din spaţiul public”.

Nu în ultimul rând, premierul a mai ales să sublinieze că este un proiect românesc „100%”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Dovada ca taranul Ion in ochii astora e vazut ca un robot. Cum sa pui nume de sfant unui robot?? Am vazut ca multi romani pun nume de sfinti la animale,asta e blasfemie si ne mai miram ca mergem din rau in mai rau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button