X

Treisprezece țări UE se revoltă împotriva lui Von Der Leyen și resping noile sancțiuni împotriva Rusiei

Treisprezece țări UE se revoltă împotriva lui Von Der Leyen și resping noile sancțiuni împotriva Rusiei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Obligațiile de raportare privind activele înghețate ale Rusiei fac parte din runda de sancțiuni UE aflată în curs de negociere. Treisprezece țări membre ale Uniunii Europene, printre care Franța și Germania, refuză amenzile prevăzute de Comisia Europeană, condusă de Von Der Leyen, împotriva statelor care refuză localizarea bunurilor rusești, scrie Politico.

Peste o duzină de țări UE au condus o respingere a amenzilor propuse pentru neîndeplinirea obligațiilor de raportare cu privire la locul unde se află bunurile statului rus, forțând Comisia Europeană să renunțe la planul de sancțiuni .

Propunerea face parte din cel de-al zecelea pachet de sancțiuni al UE împotriva Kremlinului, pe care Comisia condusă de Von Der Leyen încearcă să-l aprobe pentru a marca prima aniversare a invaziei totale a Ucrainei de către Rusia, care ca avea loc vineri. Ar fi nevoie de sprijin unanim din partea țărilor din bloc.

Scopul Comisiei este să cartografieze activele înghețate ale Rusiei, inclusiv ce parte din cele aproape 300 de miliarde de dolari din rezervele valutare rusești care sunt înghețate în țările G7 și UE este deținută în bloc, unde și de către cine.

Acest exercițiu de cartografiere ar fi primul pas în discuțiile aflate în desfășurare cu privire la modul de pârghie a acestor active pentru a plăti reconstrucția Ucrainei.

Comisia a propus introducerea unor obligații majore pentru „persoanele fizice și juridice, entitățile și organismele” de a raporta locul, valoarea de piață și tipul de fonduri aparținând entităților sancționate, inclusiv Băncii Centrale a Rusiei, care au fost înghețate de autoritățile naționale. Acesta ar fi acoperit, de asemenea, pe cei care ar fi trebuit să aibă bunurile înghețate dar nu au fost, precum și fondurile care au fost „supuse oricărei mutări, transfer, modificări, utilizări, acces la” în cele două săptămâni înainte de listare, conform proiectelor de propuneri de sancțiuni vazut de POLITICO.

Nerespectarea acestui lucru ar putea duce la amenzi usturătoare de până la 10% din cifra de afaceri anuală globală pentru persoanele juridice și 50.000 EUR pentru persoanele fizice care, de bună voie sau din neglijență, nu raportează aceste informații. Comisia ar dori, de asemenea, să impună amenzi zilnice de 10% din cifra de afaceri globală zilnică sau 5.000 EUR în cazul persoanelor fizice pentru a obliga deținătorii de active să coopereze.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Pe luna Mai, avem doar 10% din resursele necesare pentru a duce mai departe acest proiect. DONAȚII