Armaghedonul nuclear: NATO vs BRICS!

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Omenirea a ajuns în punctul în care nu mai vrea să țină cont de nimic – negocieri, diplomație, reținere, toate acestea sunt înlocuite azi cu amenințări, lovituri militare, sabotaje, pregătiri de război. Pare că se vorbește acum mai mult despre război decât în anii ’30, premergători celei de-a doua conflagrații. Chiar se vrea lucrul ăsta? A ajuns industria de armament să dicteze politica și direcția spre care trebuie să se îndrepte lumea? Oricât de tentați am fi să răspundem „Nu, imposibil!”, realitatea face KO orice argument am aduce în favoarea păcii.

În lume se pregătește cel mai teribil anunț (pentru Occident), dar vuvuzelele A3 (și mai ales generăloii școliți pe vremea lui Dej și plimbați ca ursul de la o televiziune la alta) nu suflă o vorbă despre asta. BRICS e pe punctul de a deveni (și) o alianță militară!

Lăsați deoparte soarta Bahmutului (se ocupă Radu Tudor de asta) și citiți în Național ce fac zilele acestea Putin și aliații săi, manevre despre care la tv din România nu se suflă o vorbă!

„Mosi”, mai mult decât un antrenament militar

BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) este coșmarul sistemului tripolar care conduce economia mondială, alcătuit din Statelor Unite, Europa și Japonia.

Ce înseamnă BRICS în doar 4 puncte?

  1. 27% din suprafața Pământului (40 mil. de kilometri pătrați) și resurse naturale abundente;
  2. 40% din populația lumii și forță de muncă tânără din abundență;
  3. 25% din PIB-ul mondial este produs de cele cinci state membre;
  4. 50% din piața comerțului global.

Până deunăzi, se știa că BRICS nu are decât intenții economice, dar la 23 iunie 2022, cu ocazia ultimului summit, la care a participat și Vladimir Putin, liderul Chinei, Xi Jinping, a atacat: „Unele țări caută securitate absolută prin extinderea alianțelor militare și practică încrederea în sine pe scară largă, ignorând drepturile și interesele altor state. Dacă acest impuls periculos continuă, lumea va deveni și mai neliniștită și instabilă”. Beijingul a transmis un mesaj NATO, doar că „atlantiștii” i-au răspuns înapoi printr-o mutare și mai provocatoare: au invitat Suedia și Finlanda să li se alăture!

În aceste zile, Africa de Sud găzduiește un super-exercițiu militar, cu participarea Chinei și a Rusiei. Mosi („Fum”, în dialectul tswana, una dintre cele 11 limbi oficiale ale Africii de Sud) coincide cu sărbătorile Zilei Forțelor Armate din Africa de Sud, care vor avea loc în Golful Richards. Moscova a trimis în zonă o fregată și alte nave de luptă, China participă cu avioane de luptă și distrugătoare, ca să trecem în revistă, pe scurt, câteva dintre „elementele” care iau parte la acest exercițiu militar.

Pe segmentul diplomatic, Serghei Lavrov tocmai a încheiat un adevărat tur de forță în Africa, iar la sosirea la Cape Town a concluzionat: „Am făcut schimb de note cu privire la soluționarea conflictelor existente pe continentul african, inclusiv regiunea Marilor Lacuri, Republica Centrafricană, Sudanul de Sud, Mali și nordul Mozambicului. Comunitatea internațională trebuie să sprijine modalitățile de soluționare alese chiar de țările africane, inclusiv în cadrul Uniunii Africane și al organizațiilor sale regionale”.

Iranul bate la ușă: ce oferă Teheranul

Iranul nu face parte din BRICS, dar își dorește cu ardoare să fie primit. Surse din intelligence-ul militar american dezvăluie că liderii de la Teheran încearcă zilele acestea să convingă Beijingul că merită să fie primiți în această alianță.

Concret, spun americanii, conducerea Iranului s-a deplasat în China și, la discuțiile cu Xi Jinping, a pus pe masă o ofertă de nerefuzat: acces la tehnologia UAV (drone iraniene)! Testate de ruși în Ucraina, dronele iraniene s-au dovedit eficiente, iar Teheranul e gata să împărtășească partenerilor chinezi și ruși „know-how-ul”. Iran a semnat deja un acord cu Rusia pentru co-producția a 6.000 de UAV-uri de înaltă tehnologie, drone care nu vor fi folosite doar pentru războiul din Ucraina; perșii se pregătesc să facă față unei potențiale ofensive militare americano-israeliene, despre care se tot vorbește.

Accelerarea orientării pro-Est a politicii externe iraniene a fost dezvoltată în cercul apropiat al consilierilor liderului suprem Ayatollahul Ali Khameini.

Forța militară a BRICS

În momentul în care BRICS va face publică trecerea spre o alianță militară, am avea cel mai puternic bloc de pe glob.

BRICS deține cele mai multe arme nucleare (Rusia, China și India), peste cele patru state din NATO care au bomba atomică (SUA, Marea Britanie, Franța și Israel, cu un arsenal combinat de aproximativ 6.155 de focoase). Ca să avem o imagine clară a arsenalului de care vorbim – numai Federația Rusă singură are mai multe focoase nucleare decât întregul NATO!

Dar BRICS înseamnă mai mult de atât și nu vorbim neapărat de putere militară. În fond, și forța economică este o armă, nu-i așa? De exemplu, India este vitală pentru producția și ingineria medicamentelor, Rusia – pentru exporturile din energie (petrol, gaze, cărbune, uraniu), China – pentru o cantitate semnificativă de producție occidentală, Brazilia și Africa de Sud – pentru uleiuri și minereuri.

3 thoughts on “Armaghedonul nuclear: NATO vs BRICS!”

  1. Nu exista ” coșmarul sistemului tripolar care conduce economia mondială, …”
    Europa si Japonia sint „sub” SUA…
    Iar SUA este de peste 100 de ani parazitata de „ei” – aparent, sionistii.
    Asta este forta „din spate” care tine in menghina ouale sefilor de state corupti pana-n maduva oaselor lor, copiilor lor si nepotilor lor….
    „Pretenii” stiu cine a spus ca lupta impotriva „celor care vor sa-si asigur dominatia mondiala”… fiindca toate actiunile militariste, economice, financiare, comerciale, politie converg spre acapararea intregii bogatii planetare si inrobirea „celorlati”, animale cu chip de om „date” sa le slujeasca lor.
    … chestie de zile, e-adevarat ca nu doar una, doua – dupa socotelile lor.

    1. … tot eu…
      Armaghedonul lor este SARMAT:
      – 9 minute sa fie distrusa insula britanica
      – 18 minute sa fie distrus un stat american cum e Texas.
      Hipersonica: 28.500 km/h
      Purtatoare de 12 focoase nucleare, fiecare de sute de ori mai puternic ecat „Hiroshima”.
      Cand e depistata, deja e prea departe ca cineva sa mai faca ceva – si ce-ar piutea sa faca fiind pe propriul teritoriu?
      … sa grabeasca distrugerea proprie.
      Pana la sfarsitul lui 2022 era planificata realizarea a 50 de bucati.
      Ar trbui sa se inteleaga ca s-a rupt caruta deja si ca ce vedem este implozia, grabita de disperarea pierderii controlului globalist.
      Jale, … jale mare … si e mai aproape decat putem estima.
      „Asa trebuie sa fie!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X